Prosport: CSM Focșani 2007 are antrenor nou, care a renunțat la jucători importanți din lot

0
1846

Cunoscutul site de sport prosport.ro publică un material despre un fotbalist care tocmai și-a reziliat contractul cu CSM Focșani 2007. Este vorba de Sorin Strătilă, fost jucător și în prima ligă, cu 115 jocuri și 15 goluri în Liga 1, plus o selecție în naționala României. Sorin Strătilă (36 de ani) a evoluat la CSM Focșani 2007 în ultimii doi ani, dar s-a văzut nevoit să rezilieze contractul cu echipa focșăneană, odată cu venirea unui nou antrenor. ”Chiar dacă mai aveam contract pânâ în vară, am decis să reziliez cu CSM Focșani. La echipă au venit mulți jucători tineri și cred că este mai bine așa. Chiar le urez succes celor de la CSM Focșani”, le-a spus Strătilă reporterilor de prosport.ro.

Așa cum ați citit (doar) în Vrancea24, echipa focșăneană are un nou antrenor pentru ultimele 3 meciuri din sezonul regulat al Ligii 3 și, eventual, pentru partidele din play-off-ul de calificare la barajul de promovare în Liga 2. Este vorba de Ionuț Moșteanu (47 de ani), ultima dată la Foresta Suceava. Potrivit prosport.ro, Moșteanu și clubul sucevean se află în litigiu, acesta fiind și motivul pentru care conducerea CSM Focșani 2007 ține la secret numirea noului staff tehnic. Pentru că Ionuț Moșteanu nu vine singur la echipa focșăneană, ci cu un antrenor secund și un antrenor cu portarii. Noul staff tehnic va scoate mulți bani din bugetul și așa subțire a clubului municipalității focșănene. Din experiența clubului Foresta Suceava, condițiile financiare și pretențiile lui Moșteanu sunt destul de mari pentru o echipă de Liga 3, despărțirea dintre cele două părți fiind una cu scandal.

Deși clubul focșănean nu a anunțat schimbarea de la echipa de fotbal, noul antrenor și secundul său au început munca la Focșani încă de luni, 23 ianuarie. Pe lângă Strătilă, antrenorul Moșteanu a renunțat și la alți jucători importanți: Mădălin Predoiu, Sergiu Arnăutu, Alexandru Taciuc, Sergiu Gîrdea, Ciprian Petre, Liviu Băjenaru, Daniel Rogoveanu. Nu se știe, deocamdată, cu ce jucători se vor umple golurile din echipă, rămase după plecarea acestor fotbaliști. Mai mult, jucătorii Pădineanu și Găină și fostul antrenor secund Burlacu au depus memorii la Federația Română de Fotbal, solicitând diverse sume de bani de la clubul focșănean. Aceștia așteaptă decizia Comisiei de Apel a FRF. Prin urmare, situația de la CSM Focșani 2007 nu este deloc una optimistă și încurajatoare, în acest moment, cu privire la șansele de promovare în liga secundă de fotbal la sfârșitul acestui sezon. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat, primele 4 locuri din seria a doua a Ligii 3 (locurile pentru calificarea în play-off) sunt ocupate, în ordine, de următoarele echipe: CSM Râmnicu Sărat – 36 puncte; AFC Metalul Buzău – 32 puncte; ACS Unirea Braniștea – 31 puncte, CSM Focșani 2007 – 30 puncte.