duminică, mai 5, 2024
AcasăStiri InternePropuneri pentru terase: distanță de 2 m între mese, număr maxim de...

Propuneri pentru terase: distanță de 2 m între mese, număr maxim de 8 persoane la o masă, mască obligatorie pentru angajați

Proprietarii teraselor, dar și clienții, așteaptă să se dea undă verde redeschiderii teraselor, de la 1 iunie. Discuțiile dintre operatorii economici din domeniu și reprezentanții Guvernului au creionat o listă de reguli ce urmează a fi respectate odată cu reluarea activității la terase. Potrivit ultimelor discuții, Asociația Restaurantelor din România (HORA) a prezentat o serie de reguli pentru terase (care nu sunt, însă, definitive). Iată care sunt principalele reguli pe care proprietarii teraselor, angajații și clienții ar trebui să le respecte, de la 1 iunie:
– depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta și stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adică între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
– va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal, însă clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.
– la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.
– după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți.
– triaj epidemiologic pentru angajați: li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă. Va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

Propuneri pentru terase: distanță de 2 m între mese, număr maxim de 8 persoane la o masă, mască obligatorie pentru angajați

Proprietarii teraselor, dar și clienții, așteaptă să se dea undă verde redeschiderii teraselor, de la 1 iunie. Discuțiile dintre operatorii economici din domeniu și reprezentanții Guvernului au creionat o listă de reguli ce urmează a fi respectate odată cu reluarea activității la terase. Potrivit ultimelor discuții, Asociația Restaurantelor din România (HORA) a prezentat o serie de reguli pentru terase (care nu sunt, însă, definitive). Iată care sunt principalele reguli pe care proprietarii teraselor, angajații și clienții ar trebui să le respecte, de la 1 iunie:
– depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta și stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adică între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
– va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal, însă clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.
– la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.
– după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți.
– triaj epidemiologic pentru angajați: li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă. Va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu