Proiecte sociale pentru copiii din Panciu

0
115
dav

Pe 17 si 18 iunie, Asociatia Lumea lui Pinocchio a prezentat la Panciu noul proiect Mind the solidarity cofinantat de European Solidarity Corps al Uniunii Europene. Pe parcursul acestor două zile intense, reprezentanții celor patru organizații de suport partenere, provenite din Italia (IBO), Spania (COCAT), Germania (AGAPEDIA) si Polonia (FIYE), au putut vizita Centrul de Zi Pinocchio și structurile unde se vor desfășura activitățile.
Proiectul prevede trimiterea a 8 tineri (18-28 ani) din partea acestor organizații către Asociația Lumea lui Pinocchio. Aceștia vor desfășura pe o perioadă de 10 și 8 luni activități de voluntariat în strânsă legătură cu instituțiile din Panciu. Este vorba de grădinița de aici, de Centrul Rezidențial pentru Bătrâni “Sf. Ioan”, de Family Modules pentru copii orfani și de Liceul Teoretic “Ioan Slavici”. Voluntarii vor sosi în două schimburi, patru din septembrie 2019 până în iunie 2020 și alți patru din septembrie 2020 până în martie 2021.
La grădiniță, voluntarii vor lucra pentru a susține frecventa copiilor comunității de romi si vor utiliza unele activități de educație non-formală la Centrul Pinocchio cu copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 16 ani. Aici pot organiza activități de reciclare, cinema, sport, dar și alte jocuri și evenimente. În Centrul rezidențial, în schimb, vor fi organizate activități recreative, cum ar fi teatru, schimburi lingvistice, petreceri aniversare și sărbători religioase. În Family Modules pentru copii orfani, voluntarii vor organiza activități ludice și recreative pentru timpul liber în timp ce la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” vor practica schimburi lingvistice cu elevii.
În iunie 2020 va fi, de asemenea, organizat la Focșani un workshop public cu privire la promovarea voluntariatului, la care vor participa și patru reprezentanți ai organizațiilor europene de suport. (Asociația Lumea lui Pinocchio)