Proiect european pentru antreprenori la început de drum

0
22
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea va demara, în perioada imediat următoare, în calitate de solicitant și principal beneficiar, proiectul „ANTREPRENORIAT – Soluție durabilă pentru ocupare”, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, apelul de proiecte Romania Start-Up Plus. Proiectul, în valoare de 3.000.000 de euro și care se va derula pe o perioadă de 3 ani, propune revigorarea spiritului antreprenorial în toate județele din regiunea Sud-Est, prin implicarea Camerelor de Comerț, conform menirii principale a acestora, de sprijinire a comunităților de afaceri pe care le reprezintă.
Împreună cu partenerii noștri din cadrul Proiectului – Camera de Comerț Galați și Camera de Comerț Constanța – vom derula activități de consultanță antreprenorială, inclusiv cursuri gratuite de formare profesională în domeniul competențelor antreprenoriale, pentru un număr de 360 de persoane, potențiali antreprenori aflați la început de drum, care doresc să-și înființeze o afacere non-agricolă în zona urbană. Ulterior, vor fi selectate 60 de persoane ale căror planuri de afaceri vor primi un ajutor de minimis în valoare de 30.000 de euro fiecare, în vederea finanțării afacerii înființate.
Este important de menționat că, după înființare, întreprinderile nou create trebuie să-și continue activitatea pentru o perioadă de minimum 18 luni, să realizeze venituri de minim 6.000 de euro în primul an de activitate și să asigure menținerea locurilor de muncă înființate – minim 2 locuri de muncă pentru fiecare întreprindere. În acest sens, afacerile înființate vor fi monitorizate permanent de către partenerii din proiect, pentru asigurarea sustenabilității ideii de afacere, în sensul dezvoltării și nu doar supraviețuirii pe piață. (comunicat CCIA Vrancea)