Program bogat la Zilele Bibliotecii Județene. Ambasadorul SUA, Hans Klemm, vine la Focșani

0
81

Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea, vă invită să luaţi parte, în perioada 29 – 31 octombrie 2018, la prima ediție a proiectului cultural Zilele Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea, spre a sărbători, împreună cu membrii comunităţii noastre, 106 ani de existență a Bibliotecii Publice în Vrancea și 160 de ani de la nașterea scriitorului Duiliu Zamfirescu, patronul Bibliotecii. Deschiderea acestui eveniment cultural va avea loc luni, 29 octombrie 2018, începând cu ora 11.00, la Sediul din strada Mihail Kogălniceanu nr.13, cu lansarea unui proiect inedit – ”Gala Filmului Românesc dedicat  Centenarului Primului Război Mondial – Vrancea eroică: Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz”, finanțat de Consiliul Județean Vrancea. Pe parcursul întregii zile se vor desfăşura, la sediile bibliotecii, acţiuni culturale dedicate comunităţii: proiecții de filme, ateliere de informare și dezvoltare personală, lansări de carte şi întâlniri cu scriitorii, lectura cărților vii, cu și despre profesioniști, modele în cariera aleasă. Timp de o oră, diferiţi membri ai comunităţii vor fi bibliotecari, venind în întâmpinarea utilizatorilor şi familiarizându-se cu secretele profesiei de bibliotecar. Ziua Porților Deschise vă oferă prilejul de a vizita toate secțiile bibliotecii. Programările pentru grupuri de elevi însoțite de cadre didactice se fac telefonic, la secția dorită, pe în perioada 29-30 octombrie.

Marţi, 30 octombrie 2018, programul cu publicul va fi între 8.30 şi 22.00, echipa Bibliotecii pregătind pentru dumneavoastră o serie de activități culturale deosebite. În cadrul dezbaterii despre rolul și serviciile bibliotecii – ”Vocea comunităţii, o prezenţă în biblioteca modernă”, vă invităm la o dezbatere despre rolul, serviciile și viitorul bibliotecii în viața comunității noastre. Prima ediție a Nocturnii Bibliotecii vă așteaptă cu multe surprize: ateliere de lectură care aduc sufletul mai aproape de carte şi, deopotrivă, de semenul nostru; training pentru bibliotecari, având ca temă lectura intergenerațională în familie; atelierul de arte combinate în limba engleză, expoziții și vernisaje inedite – toate vă așteaptă să le descoperiți. Tabăra din bibliotecă, îi așteaptă pe copiii cu vârsta între 6  și 10 ani, într-o aventură inedită în lumea jocului și concursurilor. Sunt așteptați să se înscrie în tabără, 15 copii, iubitori de provocări, voie bună și surprize. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0237 214 562. Părinții acestora sunt invitați la un dialog despre carte, lectură și generaţii, în compania bibliotecarelor. Doamnele şi domnişoarele sunt aşteptate să descopere secretele frumuseţii, în cadrul atelierului de make-up și încheiem Nocturna Bibliotecii cu ritmuri de muzică folk şi recitaluri vocal instrumentale. Împrumutul de carte la domiciliu, înscrierile la bibliotecă, vizitele ghidate, expozițiile și surprizele se vor desfășura la toate secțiile bibliotecii, până la ora 22.00.

Miercuri, 31 octombrie 2018, la Secția Împrumut la domiciliu adulți, din Strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, va avea loc inaugurarea AMERICAN SHELF (Raftul American) – donație de carte oferită Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea de către Ambasada SUA în România. Donația constă în peste 200 de volume, în valoare de 3283 dolari și va oferi acces la resurse despre SUA şi cultura americană. Cărțile donate includ titluri de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, metodologie de predare a limbii engleze, resurse pentru învăţarea limbii engleze, precum şi literatură pentru copii. Participă Ambasadorul SUA la București –  domnul Hans Klemm, reprezentanți ai Consiliului Județean Vrancea, Instituția Prefectului Vrancea, Primăria Focșani, mass-media vrânceană, bibliotecari, elevi și cadre didactice. De la ora 11.00, la sediul Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei” (Sala Balada), va avea loc Conferinţa profesională „Bibliotecile unesc!”, cu participarea, în deschidere, a domnului Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România. Vor fi prezenți bibliotecari publici și școlari din județul Vrancea, bibliotecari publici din județele Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Cluj, Gorj, Neamț, Vaslui, din București și Republica Moldova și președinta Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din  România (ANBPR). Cu acest prilej, va avea loc un moment artistic special dedicat Centenarului Marii Uniri, realizat de Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”. Va fi lansat albumul ”Centenar: Memorie locală vrânceană: cronică bibliografică”, editat de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea.

Biblioteca își deschide inima către utilizatorii ei, invitându-i pe cei mici și cei mari deopotrivă să descopere idei, cărți, oameni și emoții, bucurându-ne de punțile afective pe care cultura le construiește între noi. Vă așteptăm pentru a sărbători împreună Comunitatea, Valorile acesteia și Biblioteca, cea care contribuie în an de Centenar, la promovarea identității naționale și culturii locale. (sursa: Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”)