Prim procurorul Florin Țîrlea anunță dosare „bombă”

0
180

Parchetul Vrancea a avut marți, 16 februarie, bilanțul activității pe anul 2015, la care a fost prezentă și Oana Smith Hăineală, de la Consiliul Național al Magistraturii.

Potrivit primului procuror al Parchetului Vrancea, Florin Țîrlea, activitatea instituției pe care o conduce de un an a fost apreciată ca foarte bună, acest lucru fiind reliefat și de rezultate, respectiv locul doi pe țară la numărul de dosare soluționate și locul trei la rechizitorii. Cât privește dosarele grele, primul procuror spune că procurorii au în lucru câteva dosare extrem de interesante.
„Sunt dosare importante cum nu au fost vreodată în Vrancea. O să vedeți acest lucru”, a spus Florin Țîrlea. Acesta este nemulțumit de faptul că cele mai multe dosare nesoluționate sunt cele care privesc infracțiuni economice.
„Dosare vechi avem numai în zona de infracțiuni economice. La Serviciul de Investigare a Fraudelor lucrează numai 16 oameni dintr-un necesar de 24 și din cei 16 jumătate sunt specializați pe infracțiuni economice. Este o problemă, am discutat-o la Poliția Română și trebuie soluționată, că altfel nu o să avem rezultate”, a mai declarat Florin Țîrlea.