sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitatePrimarii PD din PNL n-au primit microbuze şcolare de la Guvern (Video)

Primarii PD din PNL n-au primit microbuze şcolare de la Guvern (Video)

La ultima împărţire a microbuzelor şcolare pentru localităţile din Vrancea, primarii liberali care provin din vechiul Partid Democrat au fost „săriţi” de la distribuţia făcută de Ministerul Dezvoltării. Acest lucru i-a înfuriat pe unii edili, care, pe lângă faptul că îl acuză pe şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, de discriminare pe criterii politice, sar şi la gâtul propriilor şefi de partid, de la care aşteptau să ia atitudine.

Primarul de la Ciorăşti: „Poate-i mai prind pe co-preşedinţi prin comună, la cerşit voturi!”

Braicau Nicolae
Primarul comunei Ciorăşti, Nicolae Braicău

Primarul comunei Ciorăşti, Nicolae Braicău, provenit din rândurile PDL, s-a arătat extrem de deranjat atât de faptul că nu a primit microbuz pentru copiii din comună, cât şi de lipsa de reacţie a şefilor săi din noul PNL. „Nu e normal ce s-a întâmplat cu microbuzele. Distribuţia lor s-a făcut strict pe criterii politice. Nu s-a ţinut cont de nevoile reale ale comunităţilor. Eu am în comună 260 de elevi, de la clasa 0 până la clasa a 8-a, plus grădiniţa. Cu un singur microbuz fac eforturi uriaşe să-i putem transporta la şcoală la ora exactă. Nu poţi trezi copiii la 5 dimineaţa, ca să ajungă, pe jos, la timp, la şcoală sau grădiniţă”, a declarat Nicolae Braicău. Acesta spune că şefii săi de partid, co-preşedinţii PNL Costică Neaţă şi deputatul Nini Săpunaru nu au avut reacţie la discriminarea administrativă făcută. „Sunt foarte supărat şi dezamăgit de lipsa de reacţie a celor doi co-preşedinţi ai PNL. Ar fi trebuit să ia atitudine, să condamne aceste practici folosite de Oprişan. Să nu-i mai prind prin comună, la alegeri, că vin să cerşească voturi, că-i fac de ruşine”, a mai precizat Braicău.

Primarul din Ţifeşti: „Oprişan e tributar aceloraşi mediocrităţi”

Primarul comunei Ţifeşti, Gabriel Postolache, spune că nu a făcut solicitare pentru microbuz, dar condamnă alocarea discreţionară a microbuzelor, pe criterii de apartenenţă politică. „Oprişan foloseşte aceleaşi metode populiste, de împărţit cheile microbuzelor în centrul oraşului, e tributar aceloraşi mediocrităţi. Copiii din comunele care nu au primit microbuze şcolare nu fac parte din nici un partid, ei sunt doar copii care au nevoie să se deplaseze în condiţii normale la şcoli şi grădiniţe. Ar fi trebuit făcută o evaluare strictă a nevoilor comunităţilor şi asigurate mijloacele de transport în consecinţă, dar asta nu s-a întâmplat. Oprişan nu se va schimba niciodată”, a declarat Gabriel Postolache.

bratosin
Primarul comunei Urecheşti, Nistor Bratosin

Printre comunele care nu au primit microbuze şcolare se numără Ciorăşti, Câmpineanca, Ţifeşti, Păuneşti, Bilieşti şi Urecheşti. De altfel, primarul din Urecheşti, Nistor Bratosin, a reacţionat imediat, reproşându-i lui Oprişan, pe reţelele de socializare, că discriminează elevii din comuna sa.

Întrebat despre reacţia primarilor, co-preşedintele PNL, Costică Neaţă, a declarat că înțelege supărările acestora și că e solidar cu ei. „Sunt total indignat de atitudinea lui Oprişan de dispreţ total faţă de copiii don localităţile cu primari de altă culoare politică decât PSD. Numai un om fără cultură şi fără educaţie şi care nu-şi respectă semenii poate face aşa ceva. El spune că pune pe primul loc vrâncenii, mai puţin pe cei din Ciorăştii Mari, Urecheşti şi alte comune. Le înţeleg supărarea primarilor pe care i-a nedreptăţit Oprişan  şi cred că trebuie luată atitudine faţă de acest om care şi-a bătut joc de un judeţ întreg”, a declarat Costică Neaţă.

Oprişan a dat microbuz la un primar PNL

Nu toate comunele PNL au fost discriminate la acordarea cheilor microbuzelor şcolare din mâna lui Oprişan. Una dintre comunele care au beneficiat de microbuz şcolar de la Guvern este Slobozia Bradului, al cărei primar are ştate vechi în PNL, Valerică Zamfirescu. Acesta însă, deşi liberal, a fost unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai USL şi Oprişan pe vremea când PNL asigura guvernarea împreună cu PSD. Se pare că relaţia cu Oprişan a fost reevaluată de Valerică Zamfirescu, altfel e greu de explicat de ce se află încă în graţiile baronului care, în 2004, folosea aceleaşi practici discriminatorii cu Slobozia Bradului. Printre comunele cu primari PNL care au primit microbuze se mai află Andreiaşu de Jos, Vizantea Livezi, Chiojdeni şi Homocea.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu