Prima comună din Vrancea unde se cunoaște primarul pentru următorii patru ani

0
110

La fel ca în toată ţara, în comuna vrânceană Cîrligele, unde trăiesc 3100 de locuitori, au fost organizate astăzi alegeri pentru funcţia de primar, consilieri locali şi judeţeni.

Comuna este însă unică în ţară prin faptul că aici, pentru fotoliul de primar, nu candidează decât edilul în funcţie, iar pentru consiliul local nu au fost depuse liste decât din partea partidului care-l sprijină pe acesta.

Chiar dacă primarul în funcţie nu are nevoie decât de un singur vot pentru a primi al şaselea mandat consecutiv în fruntea comunei, localnicii au venit totuşi în număr destul de mare la vot, astfel că la orele amiezii numărul alegătorilor care trecuseră prin faţa urnelor era la nivelul mediei de la judeţ.

Motivaţia lor de a-şi rupe câteva minute din timpul lor pentru a trece pe la secţia de votare este una destul de simplă: să-şi facă datoria de cetăţeni, gestul de a vota fiind şi o bilă albă acordată celui care le este în frunte de  20 de ani.

“Aşteptările mele pentru mandatul viitor sunt legate de realizarea reţelei de canalizare. Cam ăsta este strictul necesar acum. Nu ştiu de ce nu au mai vrut să candideze şi alţii, cred ce este o problemă de lipsă de implicare”, spune Gică Mihalea, care tocmai îşi exercitase dreptul de vot.

Nici măcar edilul spune că nu s-a simţit foarte bine astăzi ştiind că nu are nici un competitor, explicând acest lucru prin faptele care l-au adus în această situaţie.

“Plăcerea mea a fost să am o întrecere între mai mulţi candidaţi, dar astăzi sunt nevoit să mă întrec singur. Aş vrea să vină cât mai mulţi oameni la vot, pentru că votul lor înseamnă că mă confirmă încă o dată. La celelalte alegeri am avut şi câte şase contracandidaţi. Cred că s-au gândit că decât să primească o înfrângere mare au preferat să se retragă, însă, repet, dorinţa mea era să am mai mulţi contracandidaţi”, ne-a spus Ştefan Moscu.