Prețurile la benzină și motorină se pot afla și de pe o platformă online specializată

0
177

Consiliul Concurenţei lansează „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, platforma online care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a
carburanților auto. „Accesând gratuit acest comparator de prețuri, consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică și serviciile oferite de acestea, precum și prețurile practicate. Astfel, aceștia au posibilitatea de a alege, având la îndemână informații importante cu privire la oferta existentă pe piață în zona geografică de interes. În acest fel, se va stimula concurența, atât prin preț, cât și prin serviciile oferite, de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanților auto”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor. Aplicația Monitorul Prețurilor este dezvoltată în România de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării. Platforma este gestionată de Consiliul Concurenţei, iar datele/informaţiile sunt încărcate în aplicaţie, la nivel național, de către companiile partenere.
Monitorul Preţurilor Carburanţilor este una dintre componentele proiectului Monitorul preţurilor
pentru alimente şi carburanţi, urmând ca în perioada următoare să devină funcțională și cea de a doua componentă a proiectului, respectiv cea referitoare la prețurile alimentelor. Proiectul, având valoarea totală, de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro), este finanţat
integral de la bugetul de stat. Consiliul Concurenţei a iniţiat de acest proiect în 2018, având ca
partener instituţional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC. Mai multe detalii găsiți AICI. (sursa: Consiliul Concurenței)