Președintele Partidei Romilor Vrancea: Scrisoare deschisă către DSP Vrancea

0
429
În atenția d-lui DIRECTOR GRAUR CĂTĂLIN
Raportându-ne la Ordonanța Militară nr.1/2020, intrată în vigoare din 18 martie 2020, și Ordonanța Militară nr.2/2020, intrată în vigoare din 22.03.2020, formulăm prezenta SCRISOARE, prin care vă comunicăm următoarele:
Obiectivul comunicării este acela de a sprijini implementarea celor două ordonanțe, fără a se crea contexte de a stimula reacții care să accentueze rasismul, dar, totodată, să nu se genereze diferențe între cetățeni privind accesul la serviciile de sănătate de bază cum ar fi:
accesul la apă potabilă și pentru igiena personală, accesul la grupurile sanitare. Vă atragem atenția că, în următoarele locații – locuințele sociale din Focșani, strada Revoluției nr. 16 și 17, locuințele sociale din municipiul Adjud – nu este asigurat accesul la apă potabilă și pentru igiena personală în conformitate cu Ordonanțele militare 1-2. Grupurile sanitare sunt comune și deservesc mai multe familii în același timp. Persoanele întoarse din țările cu zone „roșii” sau „galbene” din Europa folosesc aceleași grupuri sanitare cu celelalte familii de pe palier. La grupurile sanitare nu există dezinfectant sau săpun pentru dezinfectarea mâinilor.
Raportat la cele două Ordonanțe, considerăm că recomandările de importanță majoră trebuie respectate de toată populația, dar, din cele relatate mai sus, este lesne de înțeles că pentru anumite persoane este practic imposibil să le respecte. Față de cele comunicate vă solicităm de urgență:
– furnizarea de dezinfectant pentru fiecare familie care locuiește în locuințele sociale;              – furnizarea de săpun lichid pentru fiecare familie care locuiește în locuințele sociale;               – igienizarea/dezinfectarea grupurilor sanitare și dependențelor din locuințele sociale;
 – soluționarea situațiilor în care persoanele care locuiesc în locuințele sociale sunt nevoite să folosească aceleași grupuri sanitare cu persoanele care s-au întors din țările cu zone „roșii” sau „galbene” ale COVID-19.
Asigurarea minimelor condiții de igienă și izolare sunt de maximă urgență și vor contribui la prevenirea răspândiri virusului în comunitățile vulnerabile. Pentru comunicarea soluțiilor și a acțiunilor pe care le veți desfășura, vă rugăm să folosiți adresele de e-mail: paridaromilorfilialavrancea@yahoo.com și toader_ong@yahoo.ro Tel: 0773825933.
Cu respect, Președinte Partida Romilor Pro-Europa Sucursala Județeană Vrancea, Constantin Toader