Președintele Klaus Iohannis este mulțumit de activitatea Guvernului Orban. Printre membrii cabinetului se numără și vrâncenii Ion Ștefan și Costel Alexe

0
324

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a declarat foarte mulțumit de activitatea Guvernului condus de liberalul Ludovic Orban, după cum a declarat jurnaliștilor în cadrul unei întâlniri cu mass media prilejuită de recentele evenimente din Orientul Mijlociu și din Iran. Iohannis a spus că PNL ar trebui să continue guvernarea. ”Eu sunt foarte mulțumit de Guvernul PNL și recomand să rămână în funcție un guvern PNL mult și bine. (…) sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca și premier. În continuare, și asta v-am spus-o și în informalele noastre, eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar”, a spus președintele Klaus Iohannis. Din cabinetul condus de Ludovic Orban fac parte și doi vrânceni, Ion Ștefan, ocupantul portofoliului de la Lucrări Publice, Dezvoltare și Administrație, deputat PNL de Vrancea, și Costel Alexe, ministrul Mediului, originar din Adjud, dar mutat cu familia în Iași.

În altă ordine de idei, președintele României a spus că își dorește alegeri în două tururi. ”Eu îmi doresc alegeri în două tururi pentru primari și o să încurajez Guvernul să găsească cea mai rapidă și cea mai bună cale pentru a legifera în acest sens”, a mai spus Iohannis. Șeful statului s-a pronunțat și asupra chestiunii legate de eliminarea pensiilor special, care cere rezolvare pec ale parlamentară. ”Această chestiune trebuie rezolvată pe cale parlamentară. Dar pot să vă spun că mi se pare cam lungă vacanța parlamentară. Deci, dacă există în PNL dorința de a accelera demersurile parlamentare, îi voi sprijini. Evident că variantele, dacă am spus că trebuie rezolvată prin procedură parlamentară, sunt două. Angajarea răspunderii este o procedură parlamentară și discutarea în regim normal în Parlament este evident calea uzuală parlamentară. Dar am vrut să reiterez acest lucru, fiindcă a apărut așa, la unii, impresia că angajarea răspunderii este o cale neparlamentară de legiferare. Este o cale parlamentară de legiferare și nu este o legiferare delegată”, a mai spus Klaus Iohannis.