Prefectul Halici a mai scăpat o dată

0
487
Cabinetul Dacian Cioloș a înlocuit, în acest an, circa 30 de prefecți și subprefecți. Inclusiv la ședința de guvern de ieri, Guvernul a hotărât schimbarea a doi prefecți , în județele Brașov și Sibiu.„Astăzi au fost două noi numiri de prefecţi şi două încetări de exercitare a mandatului de prefect, una este în judeţul Braşov şi una în judeţul Sibiu. Noile numiri sunt următoarele: se numeşte cu caracter temporar prin detaşare, în condiţiile legii, în funcţia publică de prefect a judeţului Braşov domnul Băncilă Ciprian Marius şi tot cu caracter temporar prin detaşare, se numeşte ca prefect al judeţului Sibiu domnul Roman Vasile Cristian”, a precizat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Mai mult, executivul a numit și doi subprefecți, în Dâmbovița și la București.
Anunțată în mediul politic de mai mult timp, înlocuirea prefectului de Vrancea, Nicușor Halici, nu s-a produs, încă. Pe surse au apărut o serie de posibili înlocuitori, foști prefecți și subprefecți sau șefi de instituții publice. Până acum, schimbarea de la nivelul Instituției Prefectului Județului Vrancea a rămas la stadiul de zvonistică. De asemenea, și situația subprefectului Cristi Misăilă. Nicușor Halici a fost numit în funcția de prefect în luna august 2014, de guvernul Ponta. Cristi Misăilă ocupă scaunul de subprefect din luna mai 2012, instalat tot de guvernul Ponta. Probabil că înlocuirea lui Halici din fruntea Instituției Prefectului se va decide în ședința executivului de săptămâna viitoare.
Schimbările prefecților i-au iritat pe liderii coaliției majoritare PSD-UNPR-ALDE. Portavocea acestor nemulțumiri este ALDE care, prin liderii săi, a cerut ca premierul Dacian Cioloș să dea explicații în Parlament cu privire la criteriile care au stat la baza schimbării prefecților. Ei acuză cabinetul Cioloș că ar face jocurile PNL prin asemenea hotărâri. „Să ne aducem aminte că nu mai departe de luna ianuarie, cei din PDL-PNL îl somau pe domnul Cioloș să schimbe toți prefecții, motivând că aceștia au fost numiți de Guvernul Ponta. Evident, prin somaţiile publice repetate ale celor din PNL, aceştia urmăreau impunerea, chiar înainte de alegerile locale, a unor membri de partid sau persoane apropiate partidului prezidențial. De asemenea, faptul că la nici 24 de ore după ce a dovedit că nu are nici cea mai mică susținere politică în Parlament, actualul guvern pare că simte pericolul unei moțiuni de cenzură și decide să le facă pe plac celor din PNL, prin numirea, în anumite județe, de prefecți cu simpatii politice”, a declarat liderul ALDE, Daniel Constantin. În urma acestei solicitări, Dacian Cioloș se va prezenta în Parlament luni, 14 martie, pentru a le explica aleșilor de ce a decis să înlocuiască reprezentanții Guvernului din teritoriu.
 

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentO femeie s-a panicat după ce a văzut pompierii pe strada ei
Articolul următorMătura, instrument de bază pe termen lung în strategia de salubrizare a Focșaniului