AcasăAdministratiePrecizările Consiliului Județean Vrancea despre certificatul de urbanism pentru ”Autostrada Focșani-Bacău”

Precizările Consiliului Județean Vrancea despre certificatul de urbanism pentru ”Autostrada Focșani-Bacău”

Având în vedere interesul manifestat de mass-media cu privire la certificatul de urbanism emis de administrația județeană în scopul construirii Autostrăzii Focșani – Bacău, facem următoarele precizări :

Consiliul Județean Vrancea a emis Certificatul de urbanism nr. 203/09.09.2020 în scopul ”Autostrada Focșani-Bacău (inclusiv rețele de utilități) – cu amplasamentul pe teritoriul Județului Vrancea”, prin care s-a solicitat Aviz Transgaz S.A.;

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii aferente infrastructurii de transport de interes naţional se face de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin direcţia de specialitate, cu respectarea prevederilor legale în domeniul autorizării construcţiilor;

Avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism se solicită de către investitor/beneficiar şi se obţin de la autorităţile competente în domeniu, înaintea depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autorităţile administraţiei publice competente.

Avizul Transgaz S.A. și anexele acestuia sunt parte componentă a documentației tehnice în vederea autorizării executarii lucrărilor de construcții – D.T.A.C., competența de emitere a autorizației de construire fiind a Ministerului Transporturilor, potrivit legii. (Sursa: Consiliul Județean Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu