Precizări referitoare la testarea cadrelor medicale de la Spitalul Adjud

0
1039

În urma unor declarații date de viceprimarul municipiului Adjud, preluate de un ziar local, facem următoarele precizări:

Direcția de Sănătate Publică Vrancea NU TESTEAZĂ la coronavirus deoarece nu are în dotare aparatura necesară. DSP Vrancea DOAR RECOLTEAZĂ probe ce urmează să fie trimise către testare laboratorului care este arondat județului Vrancea. După cum ați aflat din informarea de ieri, prefectul județului a făcut demersuri către Ministerul Sănătății pentru a urgenta testarea cadrelor medicale de la Adjud, dar viceprimarul municipiului a intervenit, spunând că a fost găsit un sponsor dispus să plătească pentru acest analize, pentru ca probele să poată fi lucrate în alt laborator decât cel arondat, contra cost. Astfel, DSP Vrancea DOAR A RECOLTAT GRATUIT probele, deoarece spitalul din Adjud nu dispune de personal calificat pentru această procedură. Contractul pentru analiza probelor este între SPITALUL ADJUD și LABORATORUL respectiv.

Somăm politicienii să înceteze să se urce pe suferința și spaima cetățenilor, să dea dovadă măcar în aceste clipe de umanitate. (Instituția Prefectului Județul Vrancea)