Porți deschise, mâine, la unitățile de pompieri din județ, cu ocazia Zilei Pompierilor din România

0
127

Înscrisă în cartea tradiţiilor de luptă a poporului român ca pagină nepieritoare de glorie şi patriotism, ziua de “13 Septembrie” ne prilejuieşte evocarea curajului şi devotamentului pompierilor militari români care au apărat cauza Revoluţiei de la 1848, dovedind astfel lumii întregi că, pe meleagurile noastre străbune arde mereu flacăra vie a dorinţei şi voinţei întregului popor de a-şi apăra identitatea naţională.

Anul acesta se împlinesc 175 ani de la memorabila Bătălie din Dealu Spirii, în care 166 ostaşi pompieri, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au luptat eroic împotriva celor aproape 6.000 soldaţi ai oştirii otomane. Pentru a cinsti solemnitatea acestei zile, miercuri, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea din str. Dornișoarei nr. 10, va avea loc o ceremonie militară la care sunt așteptați să participe reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, precum și cadre militare în activitate și în rezervă.

Cu acelaşi prilej, miercuri, 13 septembrie, între orele 11.00-13.00, porțile tuturor subunităților din județ vor fi deschise, pompierii vrânceni pregătind pentru cei în slujba cărora se află o serie de activități specifice armei nobile pe care o reprezintă. Cu această ocazie, vor fi organizate ateliere „Pompier pentru o zi”, precum și puncte de informare preventivă unde vor fi distribuite materiale cu recomandări specifice, iar vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. (ISU Vrancea)