sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăSocietatePompierii au avut patru intervenții în jumătate de oră în depozitul Onasis

Pompierii au avut patru intervenții în jumătate de oră în depozitul Onasis

Astăzi, în municipiul Focşani s-a desfăşurat un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie, în gestionarea mai multor situaţii de urgenţă produse la depozitul „Onasis”.

În incinta acestuia sunt amenajate opt depozite, în care se comercializează o gamă largă de produse, şi un spaţiu administrativ. Capacitatea spaţiilor de vânzare şi depozitare este de regulă ocupată în totalitate, uneori acestea fiind folosite în exces. Având în vedere amplasarea obiectivului, suprafaţa mare a acestuia, cantitatea mare de produse oferite spre comercializare şi prezenţa unui număr ridicat de persoane în incinta depozitului, există posibilitatea producerii unor situaţii de urgenţă care ar avea ca urmări atât pagube materiale cât şi accidentări sau chiar pierderi de vieţi omeneşti.

isu„În cadrul exerciţiului s-au simulat mai multe situaţii tactice. Prima dintre acestea a presupus că la intrarea în parcarea depozitului dinspre strada Măgura s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, rezultând rănirea gravă a două persoane care au rămas încarcerate. A doua situaţie tactică simulată a presupus că, din cauza unor defecţiuni tehnice la instalaţiile de distribuţie a curentului electric, a izbucnit un incendiu la depozitul de mărfuri, iar 6 persoane au fost surprinse în interior şi nu s-au putut evacua. Conform celei de-a treia situaţii tactice, pe timpul executării lucrărilor de extindere a instalaţiei de hidranţi, un muncitor cade întru-un canal de vizitare şi este rănit. Ultima situaţie simulată a presupus izbucnirea unui incendiu, din cauza fumatului în locuri nepermise, la unul din depozitele de marfă. Cantitatea mare de materiale combustibile a favorizat propagarea cu rapiditate a flăcărilor şi la clădirea administrativă a obiectivului”, au precizat reprezentanții ISU Vrancea.

isu 3La exerciţiu au participat forţe şi mijloace din cadrul mai multor instituţii care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv de la IPJ Vrancea, IJJ Vrancea, SAJ Vrancea, S.C. Electrica S.A.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu