Polițiști au deschis de ziua lor ușile Muzeului de Istorie

0
783

Polițiștii vrânceni au organizat astăzi ziua porților deschise, sărbătoare anuală ocazionată de Ziua Poliției Române. De data aceasta, oamenii legii au ales un cadru special și anume Muzeul de Istorie din Focșani. Polițiștii și-au adus echipamentele, armamentul, mașinile, motocicleta și câinii de intervenție în fața muzeului și au așteptat oaspeții. Copiii de la școlile din Focșani au fost principalii vizitatori. Polițiștii le-au prezentat echipamentele, modalitățile de lucru și le-au făcut mici demonstrații. Copiii au urcat la bordul mașinilor și pe motocicleta de la serviciul rutier. Au fost foarte încântați și au declarat, entuziaști, că vor să devină polițiști.

IMG_1057

Partea a doua a Zilei Poliției s-a desfășurat în interiorul Muzeului de Istorie. Copiii au avut parte de o mică oră de istorie și au admirat exponatele muzeului. Printre acestea s-a numărat și expoziția unui polițist care a adunat, de-a lungul anilor, fotocopii de pe documente, fotografii, acte vechi ale forțelor de ordine din județul Vrancea.

“Astăzi aniversăm 194 de ani de atestare documentară a Poliției Române. Beneficiem de sprijinul colegilor noștri de la Muzeu. Copii vizitează atât atelierele clasice care erau în curtea poliției de-a lungul anilor, cât și Muzeul de Istorie, o parte a muzeului fiind ocupată de colecția colegului nostru, numită <<Vrancea Arhaică>>. Ne bucurăm și de vremea frumoasă și de prezența copiilor. Vreau să aduc mulțumire colaboratorilor noștri, familiilor colegilor noștri, dar și colegilor noștri în activitate și retragere pentru tot ce au făcut pentru poliție de-a lungul timpului”, a spus scms. Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea. Copiii au primit câte o insignă aniversară și au promis că vor veni și cu alte ocazii.

IMG_1065

IMG_1087