AcasăFocsaniPoliția rutieră: controale în trafic, joi seară, soldate cu peste 30 de...

Poliția rutieră: controale în trafic, joi seară, soldate cu peste 30 de sancțiuni

În seara zilei de 9 martie a.c., în intervalul orar 18.00 – 02.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Activitățile au avut şi un scop informativ-preventiv, astfel că, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea au aplicat un chestionar în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România. Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În urma activităţilor desfăşurate au fost efectuate 293 de testări cu aparatul etilotest și 3 testări drug test, fiind legitimate și verificate peste 250 de persoane și controlate zeci de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost reținute și 3 permise de conducere.

Astfel, în jurul orei 18.36, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce își desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 205 C, în comuna Golești, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 44 ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Militar Focșani, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.

Ulterior, în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Orașului Panciu au oprit pentru control pe strada Ciprian Porumbescu din localitate, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Panciu. În urma verificărilor efectuate, întrucât acesta prezenta un comportament suspect, a fost condus la Spitalul Orășenesc Panciu, în vederea testării preliminare cu aparatul DrugTest din dotarea unității medicale, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, respectiv THC (cannabis). Și în cazul acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care  recomandăm participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, să adopte o conduită preventivă  la volan și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante. (IPJ Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu