Peste 90.000 de măști de protecție au ajuns în Vrancea, pentru desfășurarea în siguranță a alegerilor locale

0
331
Instituția Prefectului și DSP Vrancea au făcut recepția celor 92.700 de măști distribuite de Guvern, prin Ministerul Sănătății, pentru secțiile de votare din județ
Astăzi, 18 septembrie 2020, la Focșani, au fost aduse 92.700 de măști care vor fi distribuite secțiilor de votare, în scopul protejării personalului responsabil cu desfășurarea scrutinului din 27 septembrie. Pentru această acțiune, s-a alocat Ministerului Sănătății bugetul necesar pentru asigurarea de materiale sanitare (măști de protecție) care să ajungă la toate secțiile de vot din țară. „Regulile stabilite includ purtarea măștii în secția de vot pentru toți care se află în interiorul secției, inclusiv votanții. Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă purtarea măștii în interiorul secției de vot este una din măsurile minime necesare pentru a proteja toate persoanele implicate în procesul electoral”, au anunțat autoritățile.
Încă din luna august a acestui an, premierul Orban a adus în discuție tema regulilor de protecție sanitară în campania electorală dar și luarea unor decizii pentru organizarea alegerilor locale în contextul pandemiei. Cadrul legal se regăsește în HG 577/2020, care, pe lângă măsurile obișnuite legate de organizarea alegerilor (ordine publică, transportul și paza materialelor de vot etc.), stabilește și ce trebuie făcut pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2 odată cu procesul de vot. (sursa: DSP Vrancea)