Peste 800 de tineri români vor călători gratuit în Europa, în acest an

0
428
Peste 800 de tineri români în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie cu trenul în Uniunea Europeană: câștigătorii celei de-a 4 runde a inițiativei DiscoverEU/ European Youth,
care a atras în jur de 75.000 de cereri din întreaga Europă. Tinerii pot călători între 1 aprilie și 31 octombrie 2020, timp de până la 30 de zile. În total, 2.600 de tineri români au câștigat, până acum, în cadrul celor 4 runde ale inițiativei DiscoverEU, permise de călătorie în UE.
Candidații acceptați vor fi contactați și vor putea călători cu trenul, sau, în lipsa acestuia, cu autobuzul, feribotul sau, în mod excepțional, cu avionul. Tinerii călători sunt invitați să devină ambasadori ai DiscoverEU, să ia legătura cu ceilalți participanți, prin intermediul rețelelor sociale, și să-și povestească experiențele.
În vară, toți participanții vor fi invitați să se întâlnească, în diferite locuri din Europa, să discute despre o Europă ecologică și sustenabilă, oportunități de voluntariat și stabilirea unui itinerar ecologic pentru călători: https://tinyurl.com/tct4lql, https://europa.eu/youth/discovereu_ro. (Reprezentanța Comisiei Europene în România)