Peste 34.000 de români vor să-și cumpere televizor nou prin programul ”Rabla pentru electrocasnice”

0
148

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul instituţiei, lista cu solicitanţii aprobaţi în etapa a doua în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice). În această etapă, au fost aprobate 73.358 de vouchere, astfel:
– 34.158 vouchere pentru televizoare;
– 22.884 vouchere pentru laptopuri;
– 16.316 vouchere pentru tablete.

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele on-line prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. Lista comercianţilor la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe site-ul Admnistraţiei Fondului pentru Mediu, la adresa: https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti_validati.php. Beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Următoarea etapă a programului va începe în data de 18 iunie, ora 10:00, pentru următoarele echipamente: aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. După parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente voucherelor generate şi neutilizate, redevin disponibile. Ulterior, se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont. (Biroul Comunicare, Administraţia Fondului pentru Mediu)

loading...