Peste 1.200 de sancțiuni și aproape 100 de permise reținute de polițiștii rutieri, într-o săptămână

0

În perioada 4 – 10 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier și ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat pe raza județului o acțiune privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 1228 de sancţiuni contravenţionale, din care 312 pentru viteză, 13 pentru neacordare prioritate pietoni, 10 pentru neacordare prioritate vehicule, 93 pentru abateri ale pietonilor, 54 pentru abateri ale bicicliștilor, 5 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 734 pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute 95 de permise de conducere şi 26 de certificate de înmatriculare și au fost depistate 19 infracțiuni la regimul circulației și 15 de altă natură.

Toate aceste acțiuni au drept scop reducerea accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză sau a normelor legale, conștientizarea acestora asupra dinamicii și consecințele accidentelor rutiere produse pe fondul  neregulilor. (IPJ Vrancea)