Pe scurt

0
671

– A demisionat protejata lui Dan Voiculescu, Gabriela Firea, dar nu rămâne așa. Soțul Florentin Pandele a anunțat, cu mânie, că toată lumea îi vrea răul soției sale, cel mai puternic om politic din România în acest moment!?!!?! Pffff … ce răi și nerecunoscători sunt unii! Pandele aruncă săgeți peste tot, în speranța că se sperie cineva și că soția lui va rămâne în cărțile politice de anul viitor. Se pare că un post călduț de europarlamentar ar fi cam tot ce ar putea obține Gabriela Firea în anul electoral 2024.

– Dacă tot a plecat Gabriela Firea acasă, de ce nu se desființează Ministerul Familiei? O struțo-cămilă guvernamentală, creată special de Ciolacu&PSD pentru a-i satisface orgoliul prietenei familiei Voiculescu. Pe mulți bani publici, desigur, că doar avem de unde când e vorba de clientela politică. Dacă ar fi avut sânge în instalație până la capăt, Marcel Ciolacu ar fi desființat și Ministerul Familiei, după demisia lui Firea. Însă acest lucru ar fi demonstrat, clar și direct, că ministerul respectiv a fost înființat special pentru Gabriela Firea și nu că ar fi fost necesar. Adică Ciolacu&PSD ar fi recunoscut că risipesc banii publici în timp ce caută să acopere găurile mari din bugetul țării prin tot felul de taxe și impozite.

– Acțiunea heirupistă de control în toate centrele sociale din țară nu a reușit să acopere scandalul ”azilelor groazei” de la Voluntari. Unii prefecți s-au ”aruncat” efectiv pe această directivă transmisă de la Guvern și au încercat să se remarce prin implicarea directă în descinderile la căminele de bătrâni. Prefectul nostru nu putea rata o astfel de operațiune, pe care a transformat-o într-o chestiune personală. Modul în care s-a comportat la controlul de la centrul Crucii Roșii de la Vârteșcoiu l-a văzut toată lumea. Nu vorbim de nereguli, ci de atitudine. Mai mult, după comportamentul teatral al prefectului (eufemistic vorbind) din timpul controlului respectiv, nu a găsit nimeni de cuviință să anunțe rudele bătrânilor găzduiți acolo de faptul că aceștia vor fi mutați. Copiii, nepoții și celelalte rude au aflat din presă că bunicii le-au fost mutați la spital. Plus filmați în direct. ”Să nu picăm în cealaltă extremă și să facem uz de zel”, a spus premierul Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, în ședința Guvernului, după ce primise informații din teritoriu despre modul în care s-au comportat unii prefecți (și unii membri ai echipelor de control).

– Pentru că tot curge lapte și miere și avem bani la buget, atunci pompăm în continuare bani fără număr în proiectul inițiat demagogic și cu mulți bani publici de Marian Oprișan, în anul 2017: așa-numitul Parc al Memoriei Naționale de la Mărășești, din Lunca Siretului. La momentul respectiv s-au alocat multe milioane de lei de la buget, au fost chemați la muncă patriotică angajați din toate ministerele și instituțiile publice din Vrancea, din București și din alte județe, totul pentru a risipi, a câta oară, bani de la buget. S-au plantat stejari în Lunca Siretului, pe un teren care nu e propice pentru acest soi. Și în 2017 și ulterior. În acest moment, să spunem că aproape 20% dintre puieții plantați din 2017 și până acum par, cât de cât, în regulă. Probabil că nu au fost ascultați deloc specialiștii atunci când s-a hotărât plantarea stejarilor pe solul din Lunca Siretului. Se știe că doar anumite soiuri de stejar sunt potrivite solului respectiv. Plus că era nevoie de udare zilnică, mai ales în primul an. Ceea ce nu s-a întâmplat. Sau se puteau alege alte soiuri de arbori, adaptate solului din Lunca Siretului. Dar ce știm noi … cum se folosește banul public în interes național?

– Că tot vorbim de bani publici. Guvernanții ne spun că economia României este în creștere, iar primarii și președinții de consilii județene se plâng că nu le ajung banii la buget nici măcar pentru investițiile cele mai importante. E cam ca în 2007-2008, când Tăriceanu, Vosganian și alții ne spuneau că economia ”duduie” și că putem cheltui bani de la buget fără număr. Și ce a urmat în 2009, 2010 … Revenind la prezent, vedem că primarii sunt mari amatori de împrumuturi. Nu pe persoană fizică, ci în cârca bugetelor locale. Primarii spun că au atât de multe investiții încât nu le mai pot termina sau nu le pot asigura cofinanțarea cu bani de la bugetul localităților, deși abia declaraseră că au totul la dispoziție ca să facă și să dreagă. Așa că, facem împrumut. Focșaniul se împrumută la bancă, aproape 50 de milioane de lei. Adjudul se va împrumuta de la Trezoreria Statului, cu peste două milioane de lei. Să fie primiți și să fie cheltuiți (banii)! Scopul principal este să le ”ia ochii” alegătorilor și în 2024. Apoi, nu mai contează.