Patru persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri

0
198

Cele 4 persoane reținute pentru trafic internațional de droguri au fost arestate preventiv în această seară. Procurorii DIICOT au reținut asupra acestora săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri, introducerea în țară de droguri de risc, precum și fals material în înscrisuri oficiale. La percheziții, asupra lor s-au găsit două colete cu 5,3 kg de cannabis.

”Tip soluție: admite cererea.
Soluția pe scurt: În baza art. 226 alin.1 și 2 C.pr.pen., cu referire la art. 202 alin. 1 și 3 C.pr.pen. și 223 alin. 2 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – BT Vrancea pentru arestare preventivă și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. D.B.A., 2. D.I.M., 3. I.M., 4. V.M.M., fiicĂ; pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2018 și până la data de 03.03.2018 inclusiv. În baza disp. art. 230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare.”, se spune în decizia magistraților vrânceni.

”În urma efecturării cercetărilor în cauză a rezultat că, în cursul anului 2017, membrii grupării au introdus în țară, din Spania, droguri de risc, atât pentru revânzarea către alte persoane din Marea Britanie, cât și pentru consumul propriu. Totodată, în cauză s-a reţinut că unul dintre membrii grupului infracţional organizat a emis în fals acte de identitate pentru membrii grupării, documente ce erau folosite pentru expedierea drogurilor, prin intermediul unor firme de curierat, din Spania în România.

La data de 01.01.2018, procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Focșani și Satu Mare , ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aparatură și dispozitive pentru confecționarea de cărți de identitate și documente de studii false, laptopuri, imprimante și 11 telefoane mobile. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, sumele de 15.500 de lei și 700 de euro, fiind dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism.” (comunicat DIICOT)