Confiscări de lemne și amenzi date de polițiști tăietorilor din Nereju și Câmpuri

0
449

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic. În urma a două controale la depozite de material lemnos, a fost confiscată, valoric, cantitatea de 163,467 mc material lemnos.

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nereju au efectuat un control pe linia deținerii, depozitării, prelucrării și expedierii materialului lemnos la un depozit de material lemnos din localitate. În urma verificărilor efectuate, cantitatea de 39,497 metri cubi material lemnos, deținută fără documente de proveniență, a fost confiscată. De asemenea, s-a constatat faptul că depozitul mai sus menționat nu era împrejmuit în mod corespunzător iar registrul unic de evidență a intrărilor-ieșirilor de material lemnos nu este completat corespunzător. Pentru neregulile constatate, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10 000 lei, conform Legii 171/2010 actualizată.

La data de 1 februarie a.c., polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Panciu împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Focşani, au efectuat un control la o societate de depozitare a materialului lemnos, pe raza comunei Câmpuri. În urma verificărilor s-a stabilit că societatea deținea cantitatea de 4,80 mc lemn foc rășinoase, care nu se afla înscrisă în registrul de evidență intrări-ieșiri materiale lemnoase, fapt pentru care aceasta a fost confiscată faptic.

În urma inventarierii cantității de material lemnos din gestiunea punctului de lucru, au fost identificate diferențe de stoc scriptic și faptic. Pentru neregulile constatate s-a dispus confiscarea valorică a peste 120 m3 lemn foc diverse specii, în valoare de 15856,393lei şi confiscarea faptică a cantităţii de 4,80m3 lemn foc răşinoase care a fost lăsată în custodie Ocolului Silvic. În cauză, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în cuantum de de 20.000lei, conform Legii 171/2010.

Poliţiştii au fost sprijiniţi de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice. (sursa: IPJ Vrancea)

loading...