Parlamentarii PNL de Vrancea anunță o nouă victorie a opoziției, în defavoarea lui Liviu Dragnea

0
505

Astăzi, Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat decizia cu privire la sesizarea făcută de social-democratul Florin Iordache, în chestiunea conflictului dintre Parlament şi Curtea Supremă, pe tema completurilor specializate pe corupție. Practic, CCR a aprobat sesizarea Partidului Național Liberal prin care s-a cerut ca în primă fază să se analizeze dacă Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, avea dreptul legal să sesizeze Curtea Constituțională. Instituția în cauză a decis ca sesizarea PNL să fie dezbătută pe data de 7 mai. Amânarea nu-i este favorabilă lui Liviu Dragnea, care aștepta astăzi o decizie pentru că pe 15 aprilie are ultimul termen în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. În lipsa sesizării PNL, lucrurile ar fi decurs în favoarea lui Dragnea.

Succesul PNL a fost salutat de către parlamentarii de Vrancea, senatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan. ”Unii susțin că dacă ești foarte vocal, dacă te legi cu lanțuri de ceva sau fluturi luminițe ești un adevărat opozant. Alții susțin că acțiunile ce au rezultate concrete, chiar dacă nu sunt foarte vizibile, sunt mult mai importante. Partidul Național Liberal știe să facă opoziție inteligentă. A demonstrat acest lucru din nou”, a precizat Cătălin Toma. Deputatul Ion Ștefan consideră că Liviu Dragnea trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut. ”A încercat tot felul de tertipuri și încă mai încearcă să scape de problemele penale. Mai devreme sau mai târziu va răspunde pentru faptele sale. Justiția nu trebuie obstrucționată, însă PSD asta face de când a venit la putere”, a afirmat Ștefan.

Discuțiile în cadrul CCR vor fi reluate pe 19 aprilie, așadar la patru zile distanță de ultimul termen al procesului lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție. (PNL)