AcasăStiri InterneOră de educație rutieră la o școală din Focșani

Oră de educație rutieră la o școală din Focșani

Odată cu începerea anului școlar, polițiștii structurii de prevenire împreună cu polițiștii rutieri au demarat activitățile de educație rutieră în unităţile de învăţământ. Astăzi, polițiștii s-au întâlnit cu elevii unei școli gimnaziale din municipiul Focșani, cărora le-au explicat regulile de circulație pe drumurile publice și cum să se comporte astfel încât să fie în deplină siguranță atât pe stradă, cât și la școală sau acasă. Prin aceste activități interactive desfășurate cu elevii polițiștii doresc ca aceștia să dobândească convingeri care să le ofere posibilitatea de a alege dintr-o mulțime de comportări posibile pe cea mai potrivită și mai puțin riscantă, formând astfel deprinderi corecte și folositoare. Cei mici au învățat că viața este darul cel mai de preț pe care îl avem, de aceea trebuie să-și apere viața, dar să și intervină dacă pot, pentru a salva o viață.

Astfel de activități desfășurate în cadrul proiectului „Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, vor continua în județul Vrancea. Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici:

-Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
-Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai mare grijă la traversarea străzii!

-Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!

-Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața și sănătatea!

-Mergând spre școală, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! Întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!

-Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă partea carosabilă!

-Nu te juca cu obiecte care te pot răni! (IPJ Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu