duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateOprișan trage iar de Bacinschi

Oprișan trage iar de Bacinschi

PSD se îndreaptă spre pierderea postului de primar al municipiului Focșani. Pentru locuitorii Focșaniului, pentru democrație, pentru viitorul orașului nostru ar fi un pas înainte, după 16 ani roșii și neproductivi. Dar, pentru șeful PSD Vrancea, pierderea postului de primar al municipiului reședință de județ ar fi o lovitură usturătoare. Și, în consecință, este foarte stresat. Caută, presează, ordonă, promite … tot arsenalul pentru ca să-i mai păcălească o tură pe focșăneni. Cum am scris de mai multe ori în acest an, Oprișan&PSD nu au un candidat care să-i poată lua locul lui Decebal Bacinschi. Numele vehiculate până acum au o mare doză de risc. Matache, Necula, Vrabie, Nicolaș, Misăilă, Zanfir, Băeșu, Vasilescu etc. nu se ridică la nivelul de încredere (oricum de neînțeles) de care se bucură, încă, veșnic tânărul Bacinschi, cu tot cu problemele personale pe care le are.
Așa că, după o cură de tratament în străinătate, Decebal Bacinschi a fost adus de la aeroport direct în cabinetul lui Marian Oprișan de la Consiliul Județean. Trebuie să caute soluții pentru a păstra ”onoarea” electorală neștirbită a lui Oprișan. Vorba românului, ”mort-copt” Bacinschi are obligația de a-i asigura victoria lui Oprișan la alegerile locale din Focșani pe data de 5 iunie. Un recent sondaj comandat de PSD a scos rezultate total nemulțumitoare pentru șeful PSD Vrancea. Conform datelor neoficiale, candidatul PNL, Ion Ștefan, a ieșit pe primul loc, urmat de candidatul PSD, Decebal Bacinschi, și de candidatul UNPR, Marius Iorga. Prin urmare, Oprișan&PSD se află într-o situație cu care nu s-au mai confruntat din vremurile de glorie ale lui Nicolae Lățcan. Pot ei câștiga 70 din cele 73 de primării din Vrancea, dacă pierd municipiul reședință de județ înseamnă că au o mare problemă.
Una dintre strategiile lui Oprișan ar fi să-l forțeze pe Bacinschi să candideze pentru a cincea oară, la vârsta de 69 de ani, în ciuda stării sale de sănătate (de aceea a și predat toate atribuțiile către viceprimarul de bază al lui Oprișan, Gabriel Necula). Cu o mobilizare exemplară a activului PSD și cu metodele și mijloacele specifice pe care Oprișan le are la dispoziție, cu sprijinul tuturor instituțiilor statului de care dispune când vor mușchii lui, șeful PSD își propune să-l scoată din nou primar pe Decebal Bacinschi, peste două luni. După ce ar câștiga, pentru a cincea oară, fotoliul de primar, Bacinschi ar urma să-și delege, iarăși, atribuțiile către viceprimarul Necula. În schemă ar intra și omul de bază al lui Oprișan din Consiliul Județean, Ghiocel Matache, care ar fi desemnat administrator public al municipiului și ar dirija, practic, tot ce se întâmplă în Primăria Focșani. Ajutați, desigur, de către șefii și funcționarii publici ”apolitici” din primărie. Schema pentru următorul mandat (și altele) ar fi o conducere trilaterală a Primăriei Focșani asigurată de viceprimarul Necula, administratorul public Matache și directorul Direcției de Investiții din Primăria Focșani, Cristina Costin (considerată de PSD ca indispensabilă în primărie). Această schemă ar merge și în cazul în care primar PSD ar ajunge subprefectul Cristi Misăilă, cu ajutorul neprecupețit din campania electorală din partea lui Bacinschi.
Ar mai fi varianta ”convingerii” viceprimarului Marius Iorga de a renunța la candidatura din partea UNPR. Sau de a se alătura echipei PSD, cu promisiunile de rigoare. Vi se par planuri neverosimile?

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu