Oprișan dă înapoi: îi transmite lui Dragnea că nu are nimic cu el

0

În momentul în care consilierii județeni PNL au depus, în ședința de ieri, un proiect de hotărâre privind revocarea sa din funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a făcut referire la o posibilă înțelegere între PNL Vrancea și liderul PSD, Liviu Dragnea. ”Mă îndoiesc că membrii PNL nu cunoșteau legea, dar probabil din dorința de a face cât mai suculente ședințele Consiliului Județean Vrancea au ținut să introducă acest proiect sau probabil, domnii senatori Cătălin Toma și domnul deputat Ioan Ștefan încă nu s-au înțeles cu Liviu asupra membrilor din delegația care aparține grupului PSD din CJ Vrancea, care să vândă meciul în favoarea PNL”, le-a spus Marian Oprișan, consilierilor liberali. Apoi, în momentul în care a supus la vot introducerea pe ordinea de zi a ședinței proiectul PNL, Oprișan a precizat: ”proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcție a președintelui Consiliului Județean Vrancea pentru că nu s-au înțeles cu Liviu”. Evident, toată lumea și-a dat seama că era vorba de Liviu Dragnea.

Astăzi, dându-și seama că nu era cazul să implice numele președintelui PSD în acest caz, Marian Oprișan a revenit cu explicație, negând că a făcut referire la Liviu Dragnea (cu care se află, de altfel, în relații glaciale): ”declarațiile pe care le-am făcut în cadrul ședinței Consiliului Județean Vrancea, ca urmare a propunerii grupului de consilieri județeni PNL care a vizat schimbarea mea din funcția de președinte, au fost greșit interpretate. Nu a existat niciun atac la colegul meu, Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, întrucât nu am făcut referire la domnia sa în cadrul discuțiilor. Printre consilierii județeni se numără și consilierul Liviu Bostan, unul dintre liderii PNL, cel care a venit cu propunerea de revocare. La acesta m-am raportat în timpul discuțiilor, fapt care a generat, probabil, această confuzie”, le-a declarat Oprișan reporterilor de la cotidianul Evenimentul Zilei.

La rândul lor, consilierii județeni ai PNL Vrancea au negat existența vreunei înțelegeri secrete cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru o eventuală debarcare a lui Marian Oprișan. ”Se întâmplă ca într-o bandă de tâlhari să apară disensiuni față de cum împart prada. Pentru noi este benefic conflictul dintr-o bandă de tâlhari. Dar declarația lui Marian Oprișan este absurdă. Vrea doar să se poziționeze în zona celor care au luptat cu omul rău. Dar sunt din aceeași plămadă și aceeași gașcă. Nu este nicio negociere cu Liviu Dragnea. Nu știm cum vor vota consilierii PSD când se va dezbate proiectul privind revocarea din funcție a lui Marian Oprișan. Nu știm ce gândesc consilierii PSD și ALDE, i-am văzut cu capul în pământ. Istoria ne arată că se mai petrec lucruri neobișnuite”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, consilierul județean PNL Vrancea, Liviu Bostan.