FOTO „Marţişoare cu noroace” confecționate de copiii din cadrul Centrului de Asistenţă şi Sprijin Focşani

0
301

Copiii din cadrul Centrului de Asistenţă şi Sprijin Focşani, structură aflată în subordinea D.G.A.S.P.C. Vrancea, vor desfăsura proiectul „Marţişoare cu noroace”- ediţia 2018, în parteneriat cu Focşani Mall şi Fundaţia „Forget Me Not”.

Acţiunea aflată la cea de-a patra ediţie îşi propune atragă cât mai mulţi participanţi, sutele de mărţişoare, realizate din diverse materiale, în modele inedite, fiind adunate în expoziţia care a fost deschisă astăzi şi va rămâne aşa până pe data de 1 martie, de luni până vineri în intervalul orar 17.00 – 20.00 iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 11.00-14.00.

Mărţişoarele au fost realizate cu implicarea directă a întregului personal din modul, sub coordonarea Mihaelei Lovin, șefa C.A.S. Focșani şi reprezintă produsul stăruinţei celor mici. Confecționarea lor a început încă din luna noiembrie, fiecare mărțișor fiind lucrat cu suflet și dăruire. Scopul acestei activități este acela de a întări relaţia cu comunitatea şi de a înviora tradiţia românească a mărţişorului.

Sub îndemnul: ”Hai să  creăm mărțișoare, să pictăm pe sticlă, să împletim pănuși şi să ne pictăm pe faţă!”,  atelierul  va avea, în acest an, 4 direcţii de activitate: confecţionat mărţişoare, împletit pănuși,  pictură pe sticlă şi pictură pe faţă.  Proiectul se bucură și în acest an, de participarea voluntarilor de la Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu” Focşani, care ne împărtășesc cu drag priceperea și talentul lor. Sponsorii care au avut un aport deosebit în susţinerea acestei iniţiative, sunt: Carrefour Focsani, Hareion, Caspro.

Așadar vă așteptăm să ne fiți alături și în acest an, pentru a putea împărtăși bucuria primăverii, a speranței și împlinirii. De 1 martie, pentru noi toți nu trebuie să existe decât o singură regulă – aceea de a dărui.

SURSA: DGASPC Vrancea