Oprișan a intrat la ”statul paralel”. Sau o fi ”statul de drept” acum

0
232

Adunare importantă, vineri după-amiază, la sediul SRI Vrancea. Oamenii din Secția Județeană au avut ceva emoții în ultimele zile, auzind că vor fi vizitați de ”prietenul” lui Liviu Dragnea. Au făcut curățenie, au aranjat tablourile și mobila, au stropit florile, ce mai, s-au pregătit pentru vizita președintelui PSD Vrancea, al Consiliului Județean Vrancea, al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. Ce de funcții! Astfel că, vineri, după orele prânzului, șeful SRI Vrancea l-a întâmpinat regulamentar pe Marian Oprișan la intrarea în sediul instituției cu (multe) secrete. Alături de el, șefi din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne: Poliție, Jandarmerie, ISU.

Nu credem că toți acești ofițeri apolitici au răspuns/răspund comenzii vreunui politician. Poate a fost o vizită de curtoazie, protocolară, poate vreun ”bilanț” local la care trebuia să fie prezent și ”domnul președinte”. Care președinte poate că le-a transmis unele indicații prețioase, mai ales că tocmai fusese și o vizită electorală, la Focșani, a lui Liviu Dragnea, cel care nu are nicio treabă cu SRI. ”Dacă cineva crede că a avut vreo legătură cu serviciile în sensul negativ e nebun”, a afirmat, cu tărie, Marian Oprișan despre Liviu Dragnea în urmă cu puțin timp. ”A mers că nu avea încotro, că altfel mergea la puşcărie dacă nu făcea ce spuneau ei”, a mai spus Oprișan despre întâlnirile lui Dragnea cu șefii SRI. Știți vorbele alea, din popor: ”Gura bate …” sau Gura păcătosului …”.  Dar șeful PSD Vrancea nu are nicio problemă cu SRI-ul, ba chiar e familiarizat cu sistemul, așa că nu-i e frică de faptul că ar putea fi manipulat/ controlat/ condus de ”statul paralel”. El combate ”statul paralel” chiar din interior. Sau, între timp, s-o fi transformat în ”stat de drept”…

Nu știm să vă spunem, acum, ce discuții au fost între un politican și șefi din SRI și MAI. O fi fost ca la vreo adunare din trecutul nu prea îndepărtat? Sau ca la ieșirea la pensie a inspectorului șef al IPJ Vrancea, Ionel Popescu, de anul trecut? O fi repetat scena, răsturnat pe scaun, cu ”Nelule, dă-mi microfonul”? Ne gândim că la SRI ar putea întinde, ușor, mâna fie la o floare, fie la un tablou, fie la o veioză, fie la o farfurie, fie la o vază etc, pentru a vorbi la microfon. Și le-o fi transmis același mesaj, cu ”eu sunt șeful județului și, dacă apare vreo problemă, nu o mai raportați la București, ci îmi spuneți mie prima dată, să știu eu despre ce e vorba, ați înțeles”?

Ooooo, ce vremuri trăim! Mulțumim, din inimă, partidului!