duminică, mai 26, 2024
AcasăActualitate”Oferta finală” a Guvernului pentru cadrele didactice: carduri cu 1.000 de lei...

”Oferta finală” a Guvernului pentru cadrele didactice: carduri cu 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie, fără creșteri salariale

În cursul zilei de miercuri, liderii sindicatelor din învățământ au avut negocieri cu o delegație guvernamentală alcătuită din mai mulți miniștri: ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu. Cele două părți și-au exprimat punctele de vedere și propunerile pentru dezamorsarea crizei și încetarea grevei generale din sistemul de educație. După mai multe ore de discuții, rezultatele nu par optimiste.

”Este foarte clar în momentul acesta că nu poate să fie vorba de niciun fel de creştere salarială. Colegii din învăţământ sunt, în momentul ăsta, la maximul grilei, iar acest guvern este cel care a făcut posibil acest lucru. De asemenea, nu poate să fie vorba în momentul ăsta de acordare de sporuri. Faţă de discuţiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi a unei sume în luna octombrie, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar. Suma propusă este 1.000 de lei pentru luna iunie și 1.500 lei pentru luna octombrie. S-a solicitat şi am fost de acord ca o astfel de sumă să fie acordată şi pentru personalul nedidactic în cuantum de 500 de lei în luna iunie şi 500 de lei în luna octombrie. Este oferta finală făcută de Guvern.”, a explicat secretarul general al Guvernului.

În cursul zilei de joi, federațiile sindicale din învățământ vor da un răspuns la această ofertă. Primele reacții din partea sindicaliștilor sunt, însă, de respingere a ofertei guvernamentale. Tot joi este programat un miting de protest în Piața Victoriei.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu