Obsesia roșie față de libertatea de exprimare

0
263
Legea inițiată de Liviu Dragnea nu este o întâmplare, un accident democratic. Așa numita lege anti-defăimare se înscrie în normalul atitudinii, mentalității și acțiunii din partidul lui Ion Iliescu. De la Iliescu în jos, cam toți pesediștii au această problemă cu libertatea de exprimare. Chiar dacă unii s-au dat ”europeni” și deschiși la minte (gen Năstase, Ponta, Plumb ș,a,), pesediștilor le stă în gât acest drept fundamental al omului. Ne amintim că una dintre ideile centrale ale propagandei post-decembriste ale comunistului cu ”față umană”, Ion Iliescu, în jurul căreia se construiau mesajele publice, era celebra ”liniște”. O ”liniște” pe care numai Iliescu&FSN/FDSN/PDSR/PSD o asigură și o promovează, în beneficiul românilor, bineînțeles. Iar această ”liniște” este tulburată de cei care se exprimă liber, care își spun și susțin punctele de vedere, altele decât cele roșii.
Odată cu dezvoltarea comunicării prin intermediul rețelelor de socializare, Dragnea&PSD și-au dat seama că pierd, iarăși, teren. Oamenii se informează din ce în ce mai mult și află tot felul de lucruri, multe din trecut, care păreau îngropate pentru totdeauna. Dincolo de exagerări și tot felul de prostii care apar pe aceste rețele (unele asemănătoare apar și în presa scrisă și în emisiunile de televiziune), internetul reprezintă calea cea mai ușoară de informare. Acest lucru deranjează tot mai mult, în special pe politicieni. Nu numai pe pesediști, așa cum am văzut la votul din Senat asupra proiectului lui Liviu Dragnea. Alături de senatorii PSD, UNPR, ALDE, UDMR, s-a înregistrat și un vot pentru legea anti-defăimare din partea liberalului Puiu Hașotti. Un individ care a pus mâna pe organizația PNL Constanța în anii 1990 și nu vrea să-i dea drumul. Puiu Hașotti tocește fotoliile parlamentare din 1996 și este unul dintre ”liberalii roșii”, adică ”liberalii lui Radu Mazăre”, așa cum este cunoscut în Constanța. Legea anti-defăimare a primit vot pozitiv și în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, cu pesediștii vrânceni Ciprian ”Bratosin” Nica și Victor Roman. Așa că astăzi, în plen, ne putem aștepta ca legea să fie adoptată. Sigur, o șoaptă misterioasă i-ar putea determina pe Dragnea&comp să anunțe retragerea legii în ultimul moment. Ca să aibă timp de repliere și să coacă o altă strategie de adoptare a legii respective.
Să nu credem că politicienii din celelalte partide sunt foarte dedicați apărării libertătii de exprimare. Mulți dintre ei au cam aceleași gânduri la adresa jurnaliștilor și a celor care se exprimă liber. Dar, acum, ”dă bine” să contreze și să atace legea lui Dragnea. În alte împrejurări … nu se știe.