Număr în creștere al românilor infectați de coronavirus. S-a ajuns la 28 de pacienți

0
360

UPDATE    Încă un caz de coronavirus a fost confirmat de autoritățile din România, imediat după ce alte trei au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. Al XXIX-lea caz este o femeie de 47 de ani din București.

În această seară au mai fost confirmate încă 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Persoanele bolnave sunt din județele Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Astfel, numărul total al românilor infectați de coronavirus a ajuns la 28. Dintre aceștia, 5 au fost declarați vindecați. Totodată, 107 persoane sunt în carantină, iar peste 11.500 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Există și o suspiciune în Vrancea – o focșăneancă, aflată în izolare la domiciliu, s-a simțit rău și a fost transportată cu izoleta la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon”. Analizele recoltate de la această pacientă au fost trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Odată confirmate cele trei noi cazuri de coronavirus, se trece la cel de-al doilea scenariu al epidemiei. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, scenariul 2 presupune următoarele măsuri suplimentare:

  • anchete epidemiologice mai extinse
  • secții separate în spital pentru coronavirus
  • limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare – cele pentru boli cronice sau intervenții programate
  • control la graniță mai accentuat, care să vizeze si persoanele din alte țări decât cele din zona roșie sau galbenă.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că scenariul 2 înseamnă răspândirea sporadică în comunitate. „Suntem departe de ce se întâmplă în Italia, Germania sau Spania, ca să nu mai vorbim de Coreea de sud”, a spus ministrul.Cele 4 scenarii făcute de autorități:

  • Scenariul 1 presupune existența de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire.
  • Scenariul 2 presupune existența de la 26 la 100 de cazuri de îmbolnăvire
  • Scenariul 3 presupune existența de la 101 la 2.000 de cazuri de îmbolnăvire
  • Scenariul 4 presupune existența a peste 2000 de cazuri de îmbolnăvire.