vineri, mai 17, 2024
spot_img
AcasăFocsaniNu e BACHUS, dar un fel de festival de toamnă tot ajunge...

Nu e BACHUS, dar un fel de festival de toamnă tot ajunge la Focșani

În această săptămână, la Focșani va fi un Festival de Bun Must și Pastramă după Gust. Este o manifestare gen caravană gastronomică, de sorginte privată, care poposește în mai multe localități din țară. La Focșani, aceasta va avea loc în perioada 2-5 septembrie, în parcarea din fața Casei de Cultură. ”Promitem zeci de mii de litri de must, de la producători renumiți din zona Vrancei, făcuți din prima recoltă de struguri de anul acesta, ce vă vor aştepta la degustare la mustăriile special amenajate în buricul târgului. Punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor, prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de taraf autentic de lăutari. De partea cealaltă, pentru cei cu adevărat gurmanzi, vor sfârâi grătarele într-o veselie, iar meniul nu va ține deloc cu dieta cuiva. Organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, un adevărat festin culinar cu tone de pastramă aromată, adusă din Ardeal de la Stâna lui Nicolae Ciobanul de la Vințul de Alba, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuții și alte cărnuri la grătar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belșug cu must și vin și, de ce nu, cu bere. Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veți avea parte de deserturi savuroase, înghețată artizanală, înghețată de casă, clatite și gogoși, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.”, transmit organizatorii.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu