luni, aprilie 29, 2024
AcasăStiri InterneNereguli descoperite de ANPC în zonele turistice, în prima parte a sărbătorilor...

Nereguli descoperite de ANPC în zonele turistice, în prima parte a sărbătorilor de iarnă, soldate cu amenzi de peste 1 milion de lei

Comandamentul de Iarnă 2021, organizat de ANPC, verifică prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor aflați în vacanță, în stațiunile din România, în perioada sărbătorilor de iarnă.
Comandamentul a verificat și consiliat, în prima săptămână de activitate, 255 de operatori economici, în 3 regiuni ale țării: Sud Muntenia Ploiești, Nord Est Iași și Centru Brașov. În urma acțiunilor de control, comisarii ANPC au aplicat diverse tipuri de sancțiuni, după cum urmează:
– 199 amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 1,1 milioane lei
– 132 avertismente
– 30 măsuri de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor
– o propunere de suspendare a activității până la 6 luni.
Cele mai importante abateri constatate abateri de la lege, cele mai importante dintre acestea fiind:
– comercializarea sau utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită
– schimbarea stării termice a produselor
– utilizarea, la raionul de vitrină asistată – a unor vitrine frigorifice neigienizate, ale căror tăvi conțineau urme de resturi alimentare, pete și lichid provenit de la scurgerile din produse
– folosirea unor vitrine frigorifice care aveau ventilatoare cu depuneri sau strat gros de praf pe grila de protecție, urme de mucegai și de rugină
– comercializarea de legume – fructe cu modificări organoleptice, lovituri mecanice, pete, deshidratate, consistență moale, improprii consumului uman
– utilizarea unor spații de frig insalubre, cu urme de resturi alimentare lipite pe tăvile de inox, suprafețe cu rugină, urme de insecte
– lipsa menționării alergenilor pe listele meniu sau a afișării gramajului porțiilor, la unele unități de alimentație publică
– lipsa verificărilor metrologice la instrumentele de măsură utilizate
– lipsa etichetelor la unele produse alimentare
– utilizarea unor ustensile de bucătărie deteriorate sau neprofesionale
– lipsa afișării prețurilor la cazare
– utilizarea unor lenjerii de pat, saltele și alte accesorii, neigienizate sau deteriorate, în spațiile de cazare
– lipsa informațiilor necesare turiștilor, în spațiile de cazare. (sursa: ANPC)

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

Nereguli descoperite de ANPC în zonele turistice, în prima parte a sărbătorilor de iarnă, soldate cu amenzi de peste 1 milion de lei

Comandamentul de Iarnă 2021, organizat de ANPC, verifică prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor aflați în vacanță, în stațiunile din România, în perioada sărbătorilor de iarnă.
Comandamentul a verificat și consiliat, în prima săptămână de activitate, 255 de operatori economici, în 3 regiuni ale țării: Sud Muntenia Ploiești, Nord Est Iași și Centru Brașov. În urma acțiunilor de control, comisarii ANPC au aplicat diverse tipuri de sancțiuni, după cum urmează:
– 199 amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 1,1 milioane lei
– 132 avertismente
– 30 măsuri de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor
– o propunere de suspendare a activității până la 6 luni.
Cele mai importante abateri constatate abateri de la lege, cele mai importante dintre acestea fiind:
– comercializarea sau utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită
– schimbarea stării termice a produselor
– utilizarea, la raionul de vitrină asistată – a unor vitrine frigorifice neigienizate, ale căror tăvi conțineau urme de resturi alimentare, pete și lichid provenit de la scurgerile din produse
– folosirea unor vitrine frigorifice care aveau ventilatoare cu depuneri sau strat gros de praf pe grila de protecție, urme de mucegai și de rugină
– comercializarea de legume – fructe cu modificări organoleptice, lovituri mecanice, pete, deshidratate, consistență moale, improprii consumului uman
– utilizarea unor spații de frig insalubre, cu urme de resturi alimentare lipite pe tăvile de inox, suprafețe cu rugină, urme de insecte
– lipsa menționării alergenilor pe listele meniu sau a afișării gramajului porțiilor, la unele unități de alimentație publică
– lipsa verificărilor metrologice la instrumentele de măsură utilizate
– lipsa etichetelor la unele produse alimentare
– utilizarea unor ustensile de bucătărie deteriorate sau neprofesionale
– lipsa afișării prețurilor la cazare
– utilizarea unor lenjerii de pat, saltele și alte accesorii, neigienizate sau deteriorate, în spațiile de cazare
– lipsa informațiilor necesare turiștilor, în spațiile de cazare. (sursa: ANPC)
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu