Nepotismele și penalul acoperă Sucursala de Distribuție ELECTRICA Focșani

0
323
Dosarul furtului de energie electrică, instrumentat de procurorii vrânceni, a dezgropat o parte din mușuroiul care căpușează Sucursala de Distribuție ELECTRICA Focșani de mulți ani. Această societate, la care plătim toți, în fiecare lună, atât consumul nostru corect de energie electrică precum și huzurul și șmenurile altora (mulți din ELECTRICA), s-a remarcat prin lux și cheltuieli extravagante și înainte și după privatizare. Totul pe spatele nostru, desigur, plătitorii de facturi. Iată că nu a fost de ajuns ca Societatea de Distribuție ELECTRICA Focșani să fie plină de ”profesioniști” gen fii/fiice, soți/soții, fini, cumetri, nepoți, ”obligații” etc. Bomboana de pe colivă a fost pusă de ancheta procurorilor cu privire la un furt masiv de energie electrică. Doar ceea ce s-a putut descoperi în ultimii ani, nu tot ce s-a întâmplat din 1990 și până astăzi, de exemplu. Atât s-a putut, asta e.
Și se pare că nici nu se putea prea mult, din moment ce destui angajați ELECTRICA – anchetați, audiați, percheziționați – sunt liberi ca pasărea cerului și le râd în nas colegilor și abonaților deopotrivă. Că ei vor scăpa de brațul legii, chiar dacă sunt la butoane de atâta timp și cunosc ”încrengăturile”. Sucursala de Distribuție ELECTRICA Focșani se află pe primul loc, dar nu la vreun indicator pozitiv, ci la capitolul pierderi – circa 40% din totalul cantității de energie electrică distribuită în județul Vrancea!?! Pierdere enormă, care nu pare să-i îngrijoreze pe șefii cei mari de la București și Ploiești. Boșii Societății Energetice ELECTRICA SA nu s-au sinchisit să facă ordine și curățenie în Sucursala Focșani. Anchetații, suspecții își fac treburile în continuare, cum știu ei de atâția ani.
Colac peste pupăză, după ce s-a stins longevivul director Dănilă, șefii ELECTRICA au numit la Focșani un om din Buzău, plecat din societate acum vreo 7-8 ani, în urma unui scandal penal. Directorul navetist al Sucursalei de Distribuție ELECTRICA Focșani, Gabriel Popa, a fost implicat într-un dosar penal pe când era șeful AFEE Buzău, instrumentat de DNA Ploiești și transferat, apoi, la Parchetul Județean Buzău. Popa a fost trecut în ”rezervă” și s-a găsit soluția de compromis – a plecat din unitate și s-a dus la producătorul de energie termică din Buzău. Iar acum, omul a fost reevaluat de ELECTRICA (adică de cineva interesat) și a fost trimis șef la ELECTRICA Focșani. Rotația cadrelor mai ceva ca la PCR, ce mai! Nici nu mai miră pe nimeni, atunci, faptul că mulți dintre cei anchetați de procurorii vrânceni în dosarul furtului de energie electrică sunt, încă, pe poziții importante. Peștele de la cap se împute. Oare cei din Consiliul de Administrație al Societății Energetice ELECTRICA SA și cei din conducerea executivă cunosc ce se întâmplă într-o sucursală județeană (mică, e adevărat)?