A murit profesoara de pian și vioară Anica Ghinea

0

Profesoara de muzică Anica Ghinea, care a predat aproape patru decenii la Școala de Muzică din Focșani, respectiv Liceul de Muzică „Gh. Tattarescu”, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Anica Ghinea a fost cea care i-a învățat pe elevi tainele instrumentului muzical, respectiv vioara şi pianul, meserie pe care şi-a făcut-o cu devotament, fapt care i-a atras respectul tuturor. Anica Ghinea, care provine dintr-o familie de muzicieni, a absolvit Conservatorul „George Enescu” din Iaşi, iar mai târziu a fost repartizată ca violonist la Filarmonica de Stat din Botoşani.

„Tatăl meu a fost violonist şi a făcut parte din Filarmonica „Unirea”, iar bunicul era trompetist la muzica militară. Aşa că pot să spun că atât eu, cât şi fratele meu, ne-am născut cu muzică încă din leagăn şi am crescut cu ea. Iar mama, care avea o voce extraordinară, s-a ocupat de noi să ducem mai departe tradiţia familiei”, ne povestea Anica Ghinea în urmă cu mai mulți ani.

În 1977 a revenit la Focșani iar de atunci s-a dedicat muncii cu copiii. Fratele artistei este Maricel Ghinea, dirijorul Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”. Dumnezeu să o ierte!