Ministrul Transporturilor pune presiune pe drumari

0
65
Prima ninsoare din acest an a determinat o mobilizare generală a autorităților centrale și județene. Chiar dacă nu s-au înregistrat căderi masive de zăpadă, guvernul le-a cerut reprezentanților săi din teritoriu să monitorizeze atent situația din teren și să fie pregătiți de intervenție în orice moment.
reclama MarcoDupă videoconferința de ieri de la nivel guvernamental, astăzi s-a întrunit Comandamentul de Iarnă al Ministerului Transporturilor. ”Ministrul Dan Costescu a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara.
 De asemenea, ministrul le-a cerut reprezentanților CNADNR să se asigure că, în bazele de deszăpezire din întreaga țară, utilajele sunt pregătite de intervenție”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.
Astăzi a nins și în Vrancea iar utilajele au patrulat pe drumurile naționale, din 3 în 3 ore. Nu s-au înregistrat cantități mari de zăpadă și nici probleme în zonele unde a nins mai mult. Conform oficialilor Secției de Drumuri Naționale Focșani, firma din Suceava care a câștigat licitația pentru deszăpezire pe drumurile naționale din Vrancea a dislocat în județul nostru 37 din totalul de 52 de utilaje cu care anunțase că intervine în caz de necesitate.