Ministrul Sănătății despre valul COVID: Nu vor fi restricții, ci recomandări / Nu vor fi închise școlile

0
733

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit noi explicații cu privire la măsurile pe care autoritățile le vor lua în cazul creșterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Ministrul Rafila a subliniat că se va apela la recomandări în ceea ce privește protejarea în fața răspândirii virusului. Purtarea măștii de protecție în spații închise și în cele aglomerate este principala recomandare. „Nu vor fi restricţii, dar vor fi aceleaşi recomandări pe care insistăm şi eu sunt bucuros să constat în viaţa de zi cu zi că sunt multe locuri închise, multe spaţii închise, chiar şi mijloace de transport în comun, am văzut chiar şi în pieţe mai aglomerate, persoane care poartă masca şi o poartă  corect. Asta este soluţia, chiar dacă e mai dificil, e vară, e greu de purtat masca, dar cred că dacă insistăm şi oamenii înţeleg că este într-adevăr pentru protecţia proprie sau a comunităţii, a colectivităţii în care trăiesc, cred că va exista o mult mai mare aderenţă la utilizarea măştii, decât la impunerea utilizării măştii într-un moment în care nervii sunt destul de întinşi şi în care gradul de acceptabilitate cred că este, a unei măsuri care pare coercitivă, cred că este destul de redus”, a explicat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi24.

Un subiect sensibil îl reprezintă unitățile de învățământ. Ministrul Sănătății susține că acestea nu vor mai fi închise. „Vor fi deschise şcolile şi ceea ce monitorizăm îndeaproape este gradul de ocupare a paturilor de spital, care la un anumit procent, noi am propus 75 la sută, poate să ducă la închiderea pentru o perioadă extrem de limitată, până scade acest grad de ocupare. Numărul de infecţii nu mai este un indicator”, a declarat Rafila. Cât privește un eventual lockdown, ministrul Sănătății nu este de acord cu adoptarea unei astfel de măsuri radicale. „Eu sunt aproape convins că aşa ceva nu mai trece nimănui prin cap. Noi suntem într-o criză economică aşa de profundă, în care un astfel de lockdown nu ar face decât să ducă la o criză catastrofală şi atunci toate măsurile astea  or fi fără niciun fel de efect. Mai bine să fim echilibraţi, să facem recomandări ferme, să luăm măsuri medicale, acolo unde e nevoie, şi să evităm genul ăsta de abordări care de multe ori mi s-au părut neprofesioniste din punct de vedere al comunicării informaţiei.”, a subliniat Alexandru Rafila.

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentSărbătoare mare în Postul Adormirii Maicii Domnului
Articolul următorAlertă – sortiment de înghețată, cu un ingredient cancerigen, retras din aproape 2000 de magazine din toată țara