Meteorologii anunță o iarnă blândă în decembrie

0
279

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat coordonatele principale ale vremii din luna decembrie. Potrivit datelor transmise de meteorologi, se pare că nu vom avea parte de zăpadă în perioada Crăciunului și a Anului Nou. Se anunță temperaturi puțin mai mari decât normalul termic al perioadei, doar în prima săptămână a lunii fiind ceva mai frig. Prin urmare, am putea avea precipitații, însă mai mult sub formă de ploaie în loc de ninsoare. Iată prognoza generală pentru următoarele 4 săptămâni:

Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie

– Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice

Săptămâna 7 – 14 decembrie

– Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 decembrie

– Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice.

Săptămâna 21 – 28 decembrie

– Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, al nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.