AcasăStiri InterneMeteo: urmează câteva zile de iarnă autentică, cu ger, vânt și ninsori

Meteo: urmează câteva zile de iarnă autentică, cu ger, vânt și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme rea. În primul rând, meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de răcire accentuată, începând de astăzi la prânz și până luni, 15 februarie. În acest interval, vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade celsius și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă vor coborî sub -20 de grade. Temperaturile maxime diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade celsius. Meteorologii ne anunță că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

O altă avertizare cod galben de ninsori și vânt este în vigoare de astăzi la prânz și până mâine seară. Meteorologii spun că astăzi și la noapte vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi, apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte, temporar, ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă, 13 februarie, dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

De asemenea, avem și un cod portocaliu de viscol, în zonele montane, valabil din această seară și până vineri seară. Meteorologii transmit că în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110-130 km/h. La noapte va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar, vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 de metri.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu