Metallica, la București! Tot ce trebuie să știi despre mult așteptatul concert!

0
213

Fanii rockului din România sunt în extaz. Încă puțin și îndrăgita trupă Metallica va putea fi văzută pe scenă, la București. Formația a anunțat că va susține un concert în Capitală, în luna august a anului 2019. Mai jos vă prezentăm toate detaliile legate de acest mult așteptat eveniment.

Metallica revine la București pentru a patra oară și va susține un concert de mare anvergură pe data de 14 august 2019, pe Arena Națională. Show-ul face parte din promovarea celui de-al zecelea album al trupei, numit “Hardwired…To Self-Destruct”. Turneul va include Europa și Marea Britanie între 1 mai și 25 august, iar trupa va concerta în peste 20 de țări. Curios este faptul că, în acest an, formația a inclus orașe în care nu a mai cântat de foarte mulți ani, cum ar fi Bruxelles-ul. Alte orașe unde vor putea fi văzuți sunt Lisabona, orașul de deschidere, pe 1 mai 2019, Zurich, Dublin, Berlin, Milano, Tartu (Estonia), Hämeenlinna (Finlanda), Trondheim (Norvegia) și altele. Surpriza organizatorilor de anul acesta este că, la achiziționarea unui bilet, veți primi gratuit și albumul. După ce biletul va fi cumpărat, veți primi un link care vă va ajuta să descărcați electronic cel mai nou album semnat Metallica. În deschiderea concertului de la București, vor cânta trupele Ghost și Bokassa.

Metallica nu ar fi pentru prima oară la București, trupa susținând alte trei concerte până acum. Primul a fost în anul 1999 pe stadionul Lia Manoliu, același unde va concerta pe 14 august 2019. Al doilea a avut loc pe Stadionul Cotroceni, în anul 2008. Iar în 2010, au revenit la București pentru a cânta la Romexpo în cadrul show-ului Sonisphere, “The Big Four” (Metallica, Slayer, Megadeth și Anthrax).

Fără doar și poate, Metallica este una dintre cele mai bune trupe de heavy metal a secolului XX. Formația a scris istorie și încă o mai scrie, concertând la scară largă chiar și astăzi. Concertele lor sunt sold out, iar fanii sunt de toate vârstele, de la 16 ani la 65-70. Chiar și unele celebrități ce îndrăgesc fenomenul rock-heavy metal s-au declarat fani ai legendarei trupe, cum ar fi Nicolas Cage. Cage are și un fiu fan heavy metal și a mărturisit că ascultă rock împreună. Liv Boeree, una dintre cele mai bune jucătoare profesioniste de poker și membru PokerStars, se declară fana lor, ba chiar deține acasă cinci chitare electrice. A mărturisit și ea că, atunci când nu joacă poker, cântă rock. Și Jim Carrey îndrăgește stilul metal.

Metallica cântă deja de mai bine de 30 de ani, formația a fost înființată în anul 1981. Membrii fondatori ai trupei s-au găsit datorită unui anunț într-un… ziar. Oricât de banal ar suna, așa s-a format trupa. Vocalistul și chitaristul James Hetfield a văzut într-un anunț din ziarul Recycler că se caută muzicieni. Așa l-a cunoscut pe toboșarul Lars Ulrich. Ulterior, și chitaristul Dave Mustaine s-a alăturat grupului, apoi basistul Rov McGovney. Numele ce a devenit deja o legendă, “Metallica”, a fost ideea unei a cincea persoane, Ron Quintana, un prieten al formației.

De-a lungul vremii, componența trupei a suferit mai multe modificări, unele forțate din păcate de destin. În 1983, Ron McGovney a fost înlocuit de Cliff Burton, care, din păcate, a murit în anul 1986 în urma unui accident în care au fost implicați toți membrii trupei. Locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet, iar ulterior și Jason Newsted s-a alăturat băieților.

Muzicienii au un palmares larg de producții muzicale. În cei 37 de ani de la înființare, Metallica a lansat zece albume de studio, trei albume live și două EP-uri. Au vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea și au câștigat de-a lungul anilor nouă premii Grammy.

Biletele s-au pus deja în vânzare și, surprinzător până și pentru organizatori, s-au vândut deja în proporție de 90%, majoritatea în primele 24 de ore. Biletele începeau de la prețul de 235 de lei la Categoria 5 până la 685 de lei pentru Categoria 1. La Gazon A, un bilet costa 235 de lei și Gazon B 395 de lei. Cel mai scump bilet, în valoare de 9.950 de lei, s-a vândut la categoria VIP, cu acces în zonele premium, bufet, tur la muzeul “Memory Remains” și chiar întâlnire cu trupa preferată. La ora la care scriem această știre, mai sunt disponibile doar bilete VIP la categoria All Nightmare Long, în valoare de 1.600 de lei.