Măsuri speciale pentru sănătatea populației de Zilele Focșaniului

0
142

Până duminică, 10 iulie, centrul Focșaniului va fi ocupat și de comercianții de mititei, bere, cârnați și alte produse alimentare. Ținând cont și de temperaturile aproape caniculare din această perioadă, autoritățile sunt în alertă pentru a preveni eventualele probleme legate de igienă și de siguranța sanitar-veterinară. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea vor verifica în fiecare zi comercianții din centrul orașului care se vor instala cu prilejul Zilelor Municipiului Focșani. Agenții economici sunt obligați să respecte reglementările legale în vigoare pentru asigurarea sănătății consumatorilor, conform comunicatului transmis de conducerea DSVSA Vrancea:

In vederea prevenirii unor episoade de toxiinfectii alimentare ale consumatorului final cu ocazia “ Zilelor Focsaniului 2016 “ in perioada 08-10.07.2016 se va asigura supravegherea sanitara veterinara de catre personal de specialitate intre orele 8:00-20:00 , dupa ora 20:00 exista disponibilitate la telefonul mobil pentru sesizarea abaterilor de la legislatia sanitara veterinara in vigoare.
Operatorii alimentari sunt obligati sa respecte legislatia nationala si comunitara in vigoare, astfel:
– sa prezinte documentul de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor
– persolalul lucrator sa detina carnete de sanatate,echipamentul de protectie curat si complet,
– documente comerciale si declaratii de conformitate,
– produsele de origine animala si nonanimala sa provina numai din unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar,etichetate corespunzator,
– sa fie dotati cu spatii frigorifice functionale, dotate cu termometru,
– aprovizionarea sa se realizeze ritmic,
– sa existe materiale de curatenie pentru personalul lucrator,recipienti pentru deseuri alimentare si nealimentare,
– sa detina gratare corespunzator igienizate si cu hota,ustensile corect spalate si dezinfectate,
– sa asigure o stare de igiena corespunzatoare in timpul transportului, manipularii, depozitarii, prepararii si comercializarii produselor de origine animala si nonanimala.
Nerespectarea acestor conditii sanitare veterinare de igiena vor atrage supendarea activitatii si sanctionarea contraventionala in conformitate cu prevederile HG 984/2005.

Director executiv,
Dr. Botezatu Necula

Responsabil comunicare,
Dr Radulescu Adrian

Bulevardul Unirii, închis de vineri până luni pentru Zilele Municipiului Focşani
Zilele Municipiului Focşani – programul oficial al manifestărilor