Marius Iorga, exclus din UNPR. Acesta va ataca în instanță decizia partidului

0
131

Ceea ce era de aşteptat, şi anume excluderea din partid a viceprimarului Focşaniului, Marius Iorga, proaspăt ales consilier local pe listele UNPR, s-a întâmplat în această după-amiază.

Noul preşedinte al filialei Vrancea, Costel Bîrsan, a fost cel care a luat decizia excluderii celui cu care a făcut echipă în campania electorală şi pe care l-a spijinit pentru postul de primar al Focşaniului, probabil nemulţumit de faptul că actualul viceprimar nu a dorit o majoritate în noul consiliu local alături de PNL, aşa cum au cerut şefii partidului de la Bucureşti.

Potrivit unor surse din Primăria Focşani, în această după-amiază au fost depuse actele cu privire la excluderea din UNPR a lui Marius Iorga, documente de care ar trebui să ţină cont secretarul municipiului.

Marius Iorga nu primise o înştiinţare în acest sens, dar spune că se aştepta la o astfel de decizie.

„Bucureştiul se foloseşte de o manevră politică. Eu sunt unul dintre ce mai consecvenţi oameni, mi-am făpcut treaba la primărie, nu am niciun dosar, am fost un exemplu pentru comunitate şi asta este răpsunsul cu care partidul m-a răsplătit. În continuare, o să mă lupt pentru drepturile mele, oamenii cu care am făcut campanie îmi sunt alături. Asta înseamnă că o să merg în instanţă. Este mazilire, decapitare şi trădare. S-a renunţat la un om care a muncit şase ani în acest partid, pentru unul care a venit de trei luni (n.a. Costel Bîrsan), nu a participat în campanie şi nu a fost nici la vot, fiind în concediu în acea perioadă”, ne-a spus Marius Iorga, care va fi prezent vineri la şedinţa consiliului local Focşani.

Prin urmare, dacă secretarul municipiului va lua act de documentul UNPR, locul lui Marius Iorga în legislativul focşănean va fi ocupat de un supleant aflat pe lista de consilieri UNPR. Următoarul pe listă este Ionel Preda, director la Electrica, despre care se spune că va refuza această propunere, la fel cum este posibil să se întâmple şi în cazul lui Dragoş Horhocea, cumnat cu Marius Iorga, aflat pe locul patru pe lista de consilieri.

În aceste condiţii, în consiliul local ar putea reveni Aurel Bâcu, cunoscut pentru faptul că şi în vechiul legislativ a avut o atitudine de opoziţie faţă de PSD.

Aşadar, vineri se anunţă o şedinţă cu scântei la constituirea noului consiliu local Focşani, având în vedere că primele două convocări au fost boicotate de aleşii PNL, sub motivaţia dorinţei realizării unei majorităţi.