Mănăstirea Brazi îl prăznuiește joi pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie, ctitorul așemântului monahal

0

Programul liturgic prilejuit de hramul Mănăstirii Brazi va începe în seara de miercuri,  21 septembrie 2016, cu Slujba Privegherii și va continua joi, 22 septembrie 2016, de la ora 8.00, cu Acatistul Sfântului Teodosie și cu Sfânta Liturghie Arhierească, ce va fi oficiată în Biserica Mare, cu hramurile Sf. „Sfințit Mucenic Teodosie“ și „Pogorârea Duhului Sfânt“.

teodosieCa în fiecare an, credincioșii din eparhie se vor putea reculege la moaștele Sfântului Teodosie, care vor fi așezate în baldachinul din curtea mănăstirii. Anul acesta, alături de moaștele lui Teodosie, se va afla și racla cu moaștele Sfântului Mărturisitor Ioan Rusu, ce vor fi aduse de la Biserica Ghimicești.

            Joi, 22 septembrie 2016, va debuta și cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național „Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“. Evenimentul este organizat de Primăria Orașului Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Protoieria Orașului Panciu, Consiliul Județean Vrancea prin Centrul Cultural Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Concursul are patru secțiuni: Creație digitală, Artă creştină, Cântec de toacă și Muzică psaltică. Jurizarea lucrărilor de la secțiunea Creație digitală va avea loc joi, 22 septembrie 2016, iar cea de la Artă Creștină pe data de 24 septembrie 2016. Desfășurarea secțiunilor Cântec de toacă și Muzică Psaltică va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2016, începând cu ora 10.00, la Mănăstirea Brazi. Premiile vor fi acordate după finalizarea concursului, în data de 24 septembrie 2016, în cadrul festivității ce va avea loc în incinta Mănăstirii Brazi.

            „Sfântul Teodosie reprezintă un exemplu de credință și de sacrificiu pentru fiecare dintre noi. Orașul Panciu este binecuvântat cu un ocrotitor spiritual ce a apărat cu prețul vieții sale credința strămoșească. Tocmai de aceea, se cuvine să fim împreună joi, 22 septembrie 2016, la Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Mănăstirii Brazi și să ne rugăm Sfântului Teodosie pentru binele comunității și al vieții noastre! De asemenea, vă așteptăm și sâmbătă, 24 septembrie, tot la Brazi, la concursul dedicat Sfântului Teodosie, pentru a ne bucura de creațiile ce vor fi prezentate de copiii din toată țara la secțiunile Muzică psaltică și Cântec de toacă!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu