joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateMamutul ENET primeşte din nou bani ca să nu moară! Merchea -...

Mamutul ENET primeşte din nou bani ca să nu moară! Merchea – Dumnezeu, pentru ce luaţi 7500 de lei lunar?

646x404

Focşaniul se află din nou în pericol, în prag de iarnă, să rămână fără apă caldă şi căldură! Furnizorul de gaze GDF Suez a notificat pentru a nu știm câta oară societatea de termoficare ENET din Focşani cu închiderea combustibilului către centrală, din cauza neplăţii facturii.

Prin urmare, joi, 24 septembrie, aleșii locali au fost convocați în ședință să rezolve problema.

Deşi Primăria nu are datorii la societatea de termoficare, la care este acţionar unic, formula aleasă pentru plata datoriilor este cea de majorare a capitalului social.

Deocamdată nu se știe care este suma care va fi pompată în ENET, dar se poate presupune că va fi o iarnă extrem de grea pentru societate, în condițiile în care nici nu s-a dat drumul la căldură și nu-și poate plăti facturile de pe timpul verii.

De menționat că în primăvară, conducerea ENET se lăuda, după primul trimestru, cu un profit operaţional de 5,1 milioane de lei, după ce ani de zile societatea a mers doar în pierderi.

“S-au creat astfel premizele că profitul obținut să acopere pierderile din sezonul cald astfel ca la nivelul întregului an să avem un bilanţ pozitiv. Programul de modernizare a instalaţiilor şi măsurile manageriale aplicate îşi arată roadele existând o perspectivă favorabilă menţinerii şi dezvoltării sistemului centralizat prin asigurarea îndeplinirii celor trei condiţii necesare unui sistem public de servicii: calitate, continuitate şi accesibilitate”, arată conducerea ENET într-un comunicat de presă, în primăvară.

Se pare că lucrurile nu stau deloc așa, iar directorul Manole Merchea, zis şi „Dumnezeu”, primește degeaba un salariu lunar de 7500 de lei.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu