Lotul Național de Informatică, pregătire centralizată la Focșani

0
69
În această dimineață a debutat stagiul de pregătire a Lotului Național de Informatică, o acțiune găzduită de Colegiul Național UNIREA din Focșani. La acest stagiu sunt prezenți elevii calificați la etapa de selectare a loturilor participante la olimpiadele internaționale, membrii comisiei centrale și  reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării Științifice
olimpici informatica 2Pe parcursul a 7 zile, 20 de elevi seniori (de liceu) și 12 elevi juniori (de gimnaziu) vor participa, sub îndrumarea comisiei formată din 16 profesori și studenți,  la activități ce includ un program de pregătire și 3 probe de baraj pentru seniori, respectiv 2 probe de baraj pentru juniori, în vederea formării loturilor ce ne vor reprezenta țara la competițiile internaționale de profil: Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada Balcanică de Informatică și Balcaniada de Juniori. Olimpicii vor avea parte de circa 8 ore de cursuri intensive pe zi iar la finalul testelor vor fi selectați câte 4 elevi pe fiecare lot național.
olimpici informatica 1Cursurile și testele se vor desfășura în sălile de clasă și laboratoarele de la Colegiul Național UNIREA, seniorii, și, respectiv, de la Colegiul Național Al.I. Cuza, juniorii. Elevii și profesorii vor beneficia de un respiro vineri după amiază, când vor merge într-o excursie la Mărășești, și duminică după amiază, când vor avea parte de câteva ore de relaxare. Juniorii vor încheia stagiul de pregătire luni seară iar seniorii vor avea festivitatea de închidere marți seară.
O astfel de acțiune s-a mai desfășurat în municipiul nostru în anul 2010. Pentru organizarea stagiului de pregătire a olimpicilor de informatică s-au implicat și autoritățile locale și județene, inclusiv prin alocarea de fonduri bugetare.