Locuri de muncă în spațiul european

0
191
Vrâncenii care vor să plece la muncă în străinătate au la dispoziție o ofertă ce cuprinde 795 de joburi în statele membre ale Uniunii Europene. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru persoane cu studii medii sau pentru muncitori necalificați. Ministerul Muncii a publicat lista acestora.
Irlanda – 385 locuri de muncă, pentru însoţitori de zbor şi stewarzi;
Marea Britanie – 151 locuri de muncă, pentru 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenţi medicali, 30 îngrijitori personae și 1 şofer profesionist;
Germania – 147 locuri de muncă, pentru 50 asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali,10 bucătari, 10 ospătari, 10 persoane în industria gastronomiei de sistem, 10 barmani,7 lucrători calificaţi în producţie (industria automobilelor), 7 sudori MIG-MAG-WIG, 6 hamali, 5 electricieni industriali, 5 electricieni, 5 operatori stivuitori, 5 operatori CNC (laminor şi strung), 1 mecanic industrial și 1 mecanic auto(camioane);
Suedia – 55 locuri de muncă, pentru 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto și 10 tinichigii auto;
Slovacia – 37 locuri de muncă, pentru 30 şoferi autocamion transport internațional și 7 îngrijitori persoane/infirmieri.
De asemenea, Ungaria oferă 6 locuri de muncă pentru mecanici agricoli, în timp ce Norvegia oferă 2 locuri de muncă pentru mecanici biciclete şi încă 4 locuri pentru 2 doctoranzi în departamentul biomedical, 1 postdoctorand în Departamentul Reţele și 1 postdoctorand în departamentul biomedical.
Alte 5 locuri de muncă vacante sunt în Republica Cehă, care caută şlefuitori și pilitori, iar 2 locuri sunt în Belgia, unde se angajează 1 proiectant construcţii metalice și 1 manager senior de proces. La acestea se adaugă 1 loc de muncă vacant în Spania, unde se caută 1 maseur.
Vrâncenii doritori pot accesa site-ul www.eures.anofm.ro sau se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.