Liviu Macovei: ”Singura soluție pentru Primăria Focșani este ca opoziția să aibă un candidat comun.”

0
665
Vrancea – un județ lovit din plin de fenomenul baronilor locali.
Timp de 20 de ani, Vrancea și mai ales Focșaniul au stat pe loc, au fost prizonierele unui sistem învechit și corupt întreținut de toate partidele. Așa cum a recunoscut un fost președinte al PNL: „ăsta este unul dintre județele în care este un singur om șef peste toate partidele și se face opoziție după ora 16”. Tocmai din acest motiv am ales să candidez independent la Primăria Municipiului Focșani. Nu vreau să fiu constrâns de niciun joc politic, de orgolii sau de interese specifice partidelor. Cu toate acestea, conștientizez faptul că anul electoral 2020 oferă o ocazie importantă tuturor forțelor interesate de relansarea Focșaniului și a Vrancei, să strângă rândurile pentru a maximiza șansele electorale.
Eu mi-am asumat lupta pentru Primăria Focșani, nu de azi, nu de ieri ci de peste 2 ani, alături de echipa care și astăzi este cu mine. Mă voi bate pentru Focșani ca independent, oferind astfel ocazia tuturor partidelor să mă susțină împotriva PSD. Nici PNL, nici USR-Plus nu au luat vreo decizie privind candidatul pe care o să îl susțină la Focșani. Singura soluție este ca opoziția să aibă un candidat comun. O sa accepte alianța să sprijine candidatul PNL? Nu. O să accepte PNL să sprijine candidatul alianței? Nu. Atunci să sprijine un independent și să câștige toți focșănenii.
Sunt singurul candidat asumat care în acest moment are șanse să întrerupă cei 20 de ani de PSD. La rândul meu, sunt dispus să susțin cel mai bine clasat candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean. Sunt convins ca PNL, USR, PLUS, PMP, PNȚCD vor găsi un candidat care să-și asume lupta împotriva lui Marian Oprișan la Consiliul Județean. Eu la Focșani voi duce această luptă ca independent și o voi câștiga pentru că eu candidez pentru focșăneni, nu pentru partide. (Liviu Macovei)